Afyon - Rize Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Afyon - Rize otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Afyon Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Rize Şehir Rehberi
Karadeniz'in yeşillikler içinde yer alan Rize, doğal güzellikleri ve Karadeniz’in yöresel mutfağıyla ön plana çıkıyor. Karadeniz kıyısında kurulan şehir, her mevsimde yağışlı iklimiyle yeşilin tüm tonlarını doğayla buluşturuyor. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi camileri, kaleleri ve köprüleriyle de tarihi ve kültürel yapıları da ev sahipliği yapmaktadır. Mükemmel doğasını çeşitli aktivitelerle buluşturan Rize de trekking, rafting, kamp ve bisiklet turları gibi çok çeşitli etkinliklere katılabilir, Rize otobüs bileti alarak bu güzel şehre kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Rize’de Gezilecek Yerler
Bol oksijeni, yemyeşil doğası, doğa aktiviteleri, yöresel lezzetleri, kültürel ve tarihi yapıları ile her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen bu şehrimiz için Rize gezilecek yerler listesini sizin için hazırladık.
Kız Kalesi: Rize’nin Pazar ilçesinde kayalıklar üzerine kurulmuş olan Kız Kalesi, 13. veya 14. yüzyılda yapıldığı düşünülüyor. Kız Kalesi günümüzde fener olarak kullanılıyor.
Zil Kalesi: 8 burç ve bir gözetleme kulesinden oluşan Fırtına Vadisi'ndeki, Avup Dağı'nın üzerinde konumlanmıştır.
Palovit Şelalesi: Yeşilin arasında yer olan mu doğal güzellik, bölgenin en yüksek debisine sahip şelalesi konumunda.
Ayder Yaylası: Çamlıhemşin ilçesinde ormanları ile kaplı olan Ayder, 1350 metre yükseklikte yer alıyor ve Rize’nin en turistik mekânlarından biri.
Anzer Yaylası: Türkiye’de balıyla meşhur olan Anzer, yemyeşil doğasıyla ziyaret edilecek yerler arasında yer alıyor.
Kaçkar Dağları Milli Parkı: Çamlıhemşin'inde yer alan Kaçkar Dağları Milli Parkı, 51.500 hektarlık bir alandan oluşmaktadır. Milli park, 1994 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile milli park ilan edilmiştir.
Fırtına Deresi: Doğanın içinden gelen bu dereyi üzerinde bulunan köprülerden izleyebilirsiniz. Eğer rafting sporuyla ilgileniyorsanız Fırtına deresinde, belli dönemlerde rafting sporu yapabilirsiniz.
İslampaşa Cami: 1571 senesinde inşa edilen Cami, şehrin tarihi mekanları arasında yer alıyor.
Pileki Mağarası: Rize ilinin İyidere ilçesinde yer alan mağra, Özel bir taştan yapılan pilekinin çıkartılıp işlenmektedir ve binlerce yıldır yapılan bu işlem sonucunda Pileki Mağarası oluşmuştur
Rize’de Ne Yenir?
Taze ve doğal ürünleri, kendine özgü eşsiz lezzetlerine muhteşem manzarasının eşlik ettiği Rize mutfağının leziz yemeklerini sizler için derledik ve Rize'de ne yenir sorusunu sizler için cevapladık.
Muhlama: Mıhlama ya da kuymak adıyla da bilinen bu lezzet mısır unu, tereyağı ve süt ile ateş üzerinde karıştırılarak sofralarla buluşur.
Etli Kuru Fasulye: Kuşbaşı et ile fasulyenin muhteşem uyumunu bir de Rize’de denemelisiniz.
Rize Kavurması: Odun ateşi üzerinde Bakır kazanların içerisinde yapılan Rize kavurması, daha sonra arzuya göre soğutulup paketlenerek daha sonra tüketilmek üzere dolapta bekletilir.
Sac Kavurma: Bayramların vazgeçilmezlerinden kavurma, Rize'nin yaylalar da beslenen hayvanlarından olacak ki lezzeti damağınızda kalacak.
Rize Pidesi: Taş fırında pişen bu güzel pide üzerinde kıyılmış et veya yumurtalı şekilde genellikle kahvaltı sofralarında yer alır.
Laz Böreği: İncecik açılmış baklava yufkaları arasında koyulan muhallebiyle fırınlanan leziz tatlardan biri.
Pepeçura Tatlısı: Bölgenin üzümleriyle yapılan eşsiz tatlıyı yerinde denemelisiniz.
Mısır Ekmeği: Mısır unu içerisine tuz, süt ve şeker eklenerek mayalandıktan sonra pişirilerek Karadeniz mutfaklarında yerini alır.