Antalya Tekirdağ Otobüs Bileti - Yolcu.com

Antalya - Tekirdağ Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Antalya - Tekirdağ otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Antalya - Tekirdağ Otobüs Seferi

En Ucuz Sefer
250.0 TL
Günlük Sefer Sayısı
1
En Uygun Fiyatlı FirmaMetro Turizm Antalya - Tekirdağ kaç saat ? 19 sa 0 dk
En Çok Sefer Yapan Firma Metro Turizm

Tekirdağ Şehir Rehberi

Tekirdağ

Doğal ve tarihi zenginliği bünyesinde barındıran Tekirdağ, Bulgaristan ve Yunanistan’a yakınlığı ile özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. İstanbul’a yakınlığıyla hafta sonları şehir hayatından bunalanlarında uğrak noktalarından biri olan Tekirdağ, birçok kamp alanlarına, mavi bayraklı plajlara ve uçmak dere gibi yamaç paraşütü sporlarının yapılacağı mekanlara ev sahipliği yapmaktadır. Sizde şehir hayatından uzaklaşıp rahat bir nefes almak istiyorsanız bu güzel şehir kolaylıkla alabileceğiniz Tekirdağ otobüs bileti kadar uzağınızda. 

Tekirdağ’da Gezilecek Yerler 

Sakinliği, doğası, İstanbul’a olan yakınlığı, mavi bayraklı plajları, doğa ve su sporları ile tatillerinize renk katacak bu güzel şehir için “Tekirdağ gezilecek yerler” listesini inceleyebilir ve kolaylıkla alabileceğiniz Tekirdağ otobüs bileti ile bu güzel şehre rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi: M.Ö. 4500 yılından günümüze kadar birçok eserin bulunduğu müze Mimar Kazım Tahsin tarafından 1927 yılında yaptırılmış, 1976 yılına kadar Vali Konağı olarak kullanılmış, 1992 yılından itibaren Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi olarak faaliyet göstermeye başlamıştır. 

Namık Kemal Evi: Namık Kemal Tekirdağ’da doğmuştur. 1993 yılında müzeye dönüştürülen ev, Namık Kemal'in hayatına ve eserlerine adanmış tarihi bir ev müzesidir. 

Rakoczi Müzesi: Macar Halk Kurtuluş Kahramanı II. Rakoczi Frençh’in anılarına izafeten Macar Hükümeti tarafından satın alınarak müze olarak düzenlenmiştir. Macar Hükümeti'ne ait müze 25 Eylül 1982 tarihinde ziyarete açılmıştır. 

Tekirdağ Şehitler Abidesi: Tekirdağ'ın fethi sırasında şehit düşen askerlerimiz anısına 1949 yılında yaptırılan ve uzun bir merdiven yardımıyla çıkılan şehitlikte merdivenlerin tam ortasında taşlarla Türk bayrağı bulunuyor. Bayrağın önünde ise bir yazıt bulunuyor. Eğer sizin de yolunuz yakın zamanda Tekirdağ’a düşerse mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

Uçmakdere: Yeşil ve Mavinin eşlik ettiği bu doğa harikası yer yüksek tepelerden oluşmaktadır. Kamp ve çadır aktivitelerinin yapıldığı Uçmakdere’de bir başka aktivite olan yamaç paraşütü de yapılabilmektedir. 

Şarköy: Şarapları ve üzümleriyle ünlü bu küçük ilçe yaz aylarının ilgi çekici yerlerden biri. 

Hora Feneri: Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine 20 km mesafede Hoşköy'ün girişinde yer alan Hora Feneri, 1861 yılından beri aktif olarak kullanılıyor. 

Tekirdağ’da Ne Yenir? 

Tarıma elverişli topraklarından çıkan taze mahsullerinin lezzetlendirdiği kendine özgü tatlarıyla damağınızı şenlendirecek Tekirdağ mutfağının meşhur yemeklerini sizin için tanıttık. 

Tekirdağ Köftesi: İnce uzun şekliyle birçok köfteden farklı olarak uzun ve aşamalı yoğurma süresi vardır. Et dinlendirilerek yoğurulur. Kızartılıp yanında farklı soslar ile servise hazır edilir. 

Hayrabolu Tatlısı: Özellikle tuzsuz taze peynir kullanılması biraz un ve biraz irmikle hazırlanıp pişiriliyor. Şerbette bekletilen tatlı kaymakla tahin gezdirip, kırık cevizle süslenip sofralardaki yerini alıyor. 

Cizleme: Akıtma veya krep olarak farklı yörelerde karşımıza çıkan bu kolay tarif, Tekirdağ’da cizleme adıyla sofralarda yer almakta, bal ve pekmez sürülerek tüketilmektedir. 

Sini Mantısı: Kaynamış suyun siniye alınarak demleninceye kadar ocakta çevrilmesiyle diğerler yörelerin mantısından farklı şekilde hazırlanır. 

Teki̇rdağ Peyni̇r Helvası: Tekirdağ’ın meşhur lezzetleri arasında tescillenen bu tatlı doğal ortamda yetişen hayvanların sütünden yapılan tuzsuz ve yağlı peynirden hazırlanmaktadır. Yaz günlerinde dondurmayla servis edilmektedir. 

Damat Paçası: Trakya Türklerinin göçleriyle birlikte gelen damat paçası, yufka ve tavuk butları kullanılarak leziz bir yemek ortaya çıkmaktadır. 

Mobil Uygulama