Balıkesir - Aksaray Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Balıkesir - Aksaray otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Balıkesir - Aksaray Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 185.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 8 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Seç Turizm | Balıkesir - Aksaray kaç saat ? | 10 sa 0 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Seç Turizm |
Balıkesir Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Aksaray Şehir Rehberi
1989 yılında il statüsü kazanan Aksaray, konum olarak Konya'nın doğusunda, Ankara'nın güneydoğusunda yer almaktadır. Büyük tarihi eserleriyle her dönem ön planda olan ve Hitit döneminden başlayıp günümüze kadar ulaşan birçok tarihi eseri bünyesinde barındıran bu şehir, Osmanlı döneminin de önemli vilayetlerinden biri olmuştur. Tarihi ve dini yapılara ev sahipliği yapan Aksaray’da turizm şehrin en önemli gelir kaynaklarından biri olarak dikkat çekmektedir. Hayvancılık ve tarım ise şehrin diğer geçim kaynakları arasında yer almaktadır. Aksaray’da yazlar sıcak ve kurak geçerken, kış ayları ise soğuk geçmektedir. İlkbahar ve sonbahar ayları şehri gezmek için en uygun mevsimler olan ve turistik mekanları ile tarihi dokusuyla dikkat çeken bu güzel şehrimizi Aksaray otobüs bileti alarak ziyaret edilebilirsiniz.
Aksaray Gezilecek Yerler
Medeniyetler yuvası olan Aksaray birçok tarihi ve kültürel yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Tarih öncesi çağlardan başlayan ve günümüze kadar gelen eserlerin gün yüzüne çıkmasıyla popülerliği her geçen gün artmaktadır. Aksaray otobüs bileti alarak bu tarihi şehri ziyaret edebilir ve Aksaray mutfağının özgü tatlarını deneyebilirsiniz.
Aziz Gregorius Kilise Camii: Hristiyanlık tarihinin en eski yapıları arasında yer alan kilise günümüzde cami olarak kullanılmaya başlanmıştır.
Güzelyurt Evleri: Kayalara oyularak yapılan sağlam yapılar ilk olarak Rumlar tarafından kullanılarak mübadele sonrasında Türkler yaşamaya başlamıştır.
Çanlı Kilise: Aksaray’a 17 km mesafede bulunana bu kilise hakkında pek fazla bilgi bulunmasa da içerisinde mezarlar ve mumyalar yer almaktadır.
Aksaray Müzesi: Birçok tarihi esere ev sahipliği yapan bu Müze, tarihe ilgi duyanlar için bulunmaz bir yer.
Alay Han: Alahan Köyü’ne 4 km mesafede yer alan han, 2. Kılıçlarsan tarafından 13. yüzyılda inşa ettirilmiştir.
Hasan Dağı: Trekking ve kamp severlerin ziyaret noktalarının başında gelen Hasan Dağı, kış sporları içinde önemli bir yerdir.
Aşıklı Höyük: Bir başka tarih öncesi yapılaşma olan Aşıklı Höyük ilk yerleşik hayata geçimin izlerini taşımakta.
Aksaray’da Ne yenir?
Kendine özgü lezzetlerini doğal ürünleri ile birleştirerek dikkat çeken ve farklı tatlar deneyimlemek isteyenler için birçok seçenek sunan Aksaray mutfağının meşhur yemeklerini sizler için tanıttık ve “Aksaray’da ne yenir?” sorusunu sizler için cevapladık.
Bamya Çorbası: Bamya, soğan, salça ve et ile yapılan bu çorba soğuk havaların vazgeçilmezi durumunda.
Sıkma: Dürüm şekline getirilen hamur içine taze çökelek veya peynir konarak servise hazır hale getirilir.
Kapak Böreği: İçine lor peynir veya arzuya göre konulan malzemelerle hamurun içine sarılıp yağda kızartılan, Aksaray sofralarında yer alan börek türlerindendir.
Gelveri Tava: Biber, domates, sarımsak ve eti doğrayıp yağ ve tuzla harmanlanan kuyruk yağı ile pişirilen enfes bir et yemeği.
Kaygana: Görünüşü ile günümüzde yapılan sebzeli kreplere benzeyen Kaygana genellikle sıcak ve soğuk içecekler ile tüketilmektedir.
Papara: bayat, kurumuş ekmekleri değerlendirilerek soğan ve salçanın yağda kavrulmasıyla oluşan, içine çökelek ya da peynir ilave edilerek lezzeti taçlanan özel sosla hazırlanan leziz bir tad.
Sarığı burma: Katmer olarakta bilinen tatlı farklı bir şekilde Aksaray yöresinde karşımıza çıkıyor. Enfes yufkalar ve şerbetle yapılan bu tatlıyı birde Aksaray’da denemelisiniz.