Diyarbakır - Trabzon Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Diyarbakır - Trabzon otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Diyarbakır - Trabzon Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 120.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 9 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Özlem Cizre Nuh | Diyarbakır - Trabzon kaç saat ? | 12 sa 10 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Öz Diyarbakır |
Diyarbakır Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Trabzon Şehir Rehberi
Karadeniz'in incisi, yeşili ve yeşilin tonlarını, şelaleleri, gölleri, tarihi ve kültürel değerleri bir arada görebileceğiniz Trabzon, Karadeniz'de gezilecek yerler listesinde üst sıralarda yer almakta, yerli ve yabacı turistlerin ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Karadeniz bölgesinin ikinci büyük şehri olan Trabzon’da yazlar yağmurlu geçerken kışın ise sert ve sisli bir hava hâkimdir. Doğal ve tarihi güzelliklerin buluştuğu bu yemyeşil şehirde eşsiz doğasının ve tertemiz havanın keyfini sürebilir, yöresel lezzetleri tadabilir, tarihi-kültürel birçok yapıyı ziyaret edebilir, yılın çeşitli dönemlerinde düzenlenen festivaller, şenlikler ve farklı birçok etkinliklere katılabilirsiniz. Trabzon otobüs bileti alarak yolculuğunuz boyunca muhteşem doğa ile seyahatin keyfini sürebilirsiniz.
Trabzon Gezilecek Yerler
Roma döneminden kalma mimarisi, parmak ısırtan inanılmaz lezzetleri, doğal güzellikleri ve tarihi-kültürel dokusuyla gezilecek yerlerin listesini sizler için hazırladık. Bu eşsiz güzelliklere ev sahipliği yapan Trabzon otobüs bileti kadar uzağınızda.
Sümela Manastırı: Trabzon ilinin Maçka ilçesindeki Altındere vadisi sınırları içerisinde yer alan, deniz seviyesinden 1.150 m yükseklikte konumlanmış Rum Ortodoks manastır ve kilise kompleksidir.
Ayasofya Müzesi: 1. Manuel Komnenos tarafından 13. yüzyılın ortalarında inşa edilen yapı ilk olarak Aziz Sofia Kilisesi olarak yapılmıştır. Cami, kilise ve 1. Dünya savaşında Ruslar tarafından silah deposu olarak kullanılan Ayasofya Müzesi 2013 yılında Cuma namazı kılınarak tekrar cami özelliğine kavuşmuştur.
Uzungöl: Trabzon denince akla gelen yerlerin başında hiç şüphe yok ki Uzungöl gelmektedir. Tepelerde yer alan kafelerde kahvaltınızı yapabilir, semaver çayınızla manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
Atatürk Evi ve Müzesi: Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1934 ve 1937 yıllarında ziyaretlerinde bu köşkte bulunmuş vefat etmeden 1 yıl öncede vasiyetini burada yazmıştır.
Vazelon Manastırı: Yahya Peygamber’e adanmış Vazelon Manastır Anadolunun ilk manastırları arasında yer almaktadır.
Peristera Manastırı: 300 metrelik bir kaya kütlesinin tepesine kurulmuş olan manastır Türkler tarafından Hızır İlyas Manastırı denilse de tam adı Ayios Yorgios ta Peristera'dır.
Gülbahar Hatun Cami: 1514 yılında yaptırıldığı bilinen Yavuz Sultan Selim'in annesi Gülbahar Hatun'un hatırası için Orta Hisar'ın batısında, Zağnos Köprüsü'nün yakınında bir külliye içerisinde yapılmıştır.
Trabzon’da Ne Yenir?
Tarihi, Kültürü ve Doğası kadar Mutfağının da ön planda olduğu Trabzon, taze ve doğal ürünleriyle hazırlanan yemekleriyle tadını uzun süre unutamayacağınız görsel ve leziz bir şölen sunuyor.
Trabzon Pidesi :Yöresel peynir ve İnce açılan hamur ile Trabzon pidesi, üzerine yumurta kırılıp bol tereyağı eklenerek servis ediliyor.
Kuymak: Peynir, tereyağı ve mısır ununun leziz birleşimi denemeniz gereken Trabzon tatlarından.
Akçaabat Köftesi: Trabzon’un Akçaabat ilçesine özgü bir lezzet olan köfte Sarımsak karışımıyla özel olarak sunulan köfte yanında çeşitli garnitürlerle sofraları süslüyor.
Hamsi Tava: Trabzon deyince akla gelen hamsi tava, mısır unu ile kızartılması benzerlerinden ayıran özelliklerinin başında geliyor.
Karalahana Çorbası: Kara lahana, barbunya ve mısır unu ile Trabzon’un geleneksel yemeklerinden biri olmuştur.
Mısır Ekmeği: Tuz, su ve mısır ununun sacda pişirilmesi ile Karadeniz sofralarının olmazsa olmazlarındandır.
Laz Böreği: Kat kat hamurun üzerine şerbet dökülerek yapılan börek Trabzon’un vazgeçilmezlerinde yerini alıyor.