Elbistan Sakarya Otobüs Bileti - Yolcu.com

Elbistan - Sakarya Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Elbistan - Sakarya otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Elbistan - Sakarya Otobüs Seferi

En Ucuz Sefer
400.0 TL
Günlük Sefer Sayısı
18
En Uygun Fiyatlı FirmaSüha Turizm Elbistan - Sakarya kaç saat ? 12 sa 33 dk
En Çok Sefer Yapan Firma Kahta Petrol

Sakarya Şehir Rehberi

Sakarya

Marmara Bölgesi'nin Çatalca-Kocaeli Bölümü'nde yer alan Sakarya, kuzeyinde Karadeniz, batısında Kocaeli, Bursa, doğusunda Düzce, güneyinde ise Bolu ve Bilecik ile komşudur. Karadeniz kıyılarında Karadeniz iklimi, güney kısmında Marmara tipi Akdeniz iklimi etkili olmaktadır. Eski çağlardan beri çeşitli kavimlerin gelip geçtiği göç yolları üzerinde bulunan ve birçok tarihi ve kültürel eserlere de ev sahipliği yapan Sakarya, bulunduğu kent tabiat güzellikleriyle ülkemizin en nadide köşelerine ev sahipliği yapmaktadır.  Ankara ve İstanbul’a olan yakın konumu, muhteşem havası, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel yapıları ile Sakarya, yılın her döneminde günübirlik turlar ve şehir hayatından bir nebze de olsa uzaklaşmak isteyenlerin en çok tercih ettiği şehirlerden biri olmayı başarmaktadır. Doğayla baş başa eşsiz bir tatil deneyimi için siz de yolcu.com üzerinden kolaylıkla satın alabileceğiniz Sakarya otobüs bileti ile bu güzel şehre ulaşım sağlayabilirsiniz.

Sakarya’da Gezilecek Yerler

Eşsiz doğası, mis gibi havası, avantajlı konumu, doğal güzelliklerinin yanı sıra kültür turizmi için de uygun tarihi ve kültürel eserlere ve termal turizmine uygun tesislere ev sahipliği yapan, yılın her döneminde ziyaretçilerine trekking ve kamp gibi çok çeşitli aktiviteler yapma fırsatı veren ve avantajlı konumu ile Sakarya otobüs bileti kadar uzağınızda olan bu eşsiz şehir için Sakarya’da Gezilecek Yerler Listesi’ni sizin için hazırladık.  

Maden Deresi: Karasu ilçesinde bulunan, yeşillikler içinde trekking, fotoğraf, piknik gibi aktiviteler yapabileceğiniz harika bir yer. 1914 yılına kadar Fransızların bu bölgede maden arama çalışmaları yürütmüş. İstanbul'a yakın doğayla iç içe vakit geçirmek istiyorsanız muhakkak uğramanız gereken yerlerin başında geliyor.

Beşköprü (Justinianus Köprüsü): Bizans İmparatoru Justinianus tarafından milattan sonra 558-560 yıllarında yaptırılan bu taş köprü Sakarya'nın simgelerinden olmuştur. 365 metre uzunluğunda, 9,85 metre genişliğinde olan köprü toplam 12 kemerlidir. Ayrıca köprü 2018 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne alınmıştır.

Sakarya Müzesi (Atatürk Evi): 1910-1915 yılları arasında dönemin Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Baha Bey tarafından zemin katla birlikte üç katlı olarak yaptırılan konut, daha sonra Atatürk’ün yakın arkadaşı ve Milletvekili Hasan Cavit Bey tarafından satın alınmıştır. 17 Haziran 1922 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi ile buluştuğu ve üç gün konakladıkları bu ev, 1967 yılında meydana gelen depremde büyük ölçüde hasar görmüştür. 1983 yılında sivil mimarlık örneği olarak tescil edilen konut, Bakanlığımızca kamulaştırılıp, dış görünümü aslına uygun bir şekilde, içte ise tamamen değişikliğe uğratılarak betonarme olarak yeniden inşa edilmiştir.

Acarlar Longozu: su içine batmış orman anlamına gelen longoz, deniz, orman ve gölü bir arada sunan ender yerlerden. Dünyadaki en büyük ikinci longoz olan Acarlar, içinde barındırdığı balık yaşamı ve doğal hayatı ile eşsiz yerlerden.

Sapanca Gölü: Marmara Bölgesi`nin doğu kesiminde Sakarya ve Kocaeli illerinde yer alan bir tatlı su göldür. Havzası 252 km2 olan gölün yüzölçümü 47 km2`dir. Sörf, yelken ve kürek gibi su sporları müsabakalarının yapıldığı Sapanca Gölünde isterseniz Arifiye Ormanı'nda kamp ve piknik yapabilirsiniz.

Kuzuluk Kaplıcaları: Kaplıca turizminin yaygın olduğu yerlerden olan Sakarya şifalı termal sularıyla ünlü. Yılın her mevsimi dinlenmek ve stresten uzaklaşmak için gidebileceğiniz Kuzuluk Kaplıcaları, birçok rahatsızlık içinde öneriliyor.

Sakarya’da Ne Yenir?

Sakarya mutfağı şehrin konumunun sunduğu avantaj ile Balkanlar, Kafkasya ve Karadeniz mutfağı gibi çok çeşitli mutfaklardan esintiler taşımaktadır. En az doğal güzellikleri kadar kendine has doğal, çeşitli ve leziz yemekleri ile mutfağını da ön plana çıkan Sakarya’da Ne Yenir? Sorusunu sizin için yanıtladık.  

Dımbıl Çorbası: Mayasız hamur ve su ile yapılan dımbıl çorbası yörede yaz kış severek tüketilen çorbaların başında geliyor.

Islama Köfte: Balkan göçmenlerinin Sakarya’ya getirdiği lezzetlerden olan ve balkan köftesi ile kemik sulu ekmeği birleştirerek ortaya çıkmış bir lezzet.

Kabak Tatlısı: Balkabaklarıyla ünlü olan Sakarya’da yetişen kabaklarla yapılan ve tüm Türkiye'ye yayılmış bir leziz tatlı.

Adapazarı Usulü Kuzu But: Genellikle Sakarya’nın özel günlerinde yapılan Adapazarı yöresinin geleneksel yemeklerinden olan Adapazarı Usulü Kuzu But tandırda veya evlerdeki fırınlarda pişirildikten sonra sofraları süsler.  

Cevizli Lokum: Özellikle de bayramlarda ve özel günlerde yapılan cevizli tatlı, misafirlere ikram olarak sunulur. 

Mobil Uygulama