Gümüşhane Erzurum Otobüs Bileti - Yolcu.com

Gümüşhane - Erzurum Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Gümüşhane - Erzurum otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Gümüşhane - Erzurum Otobüs Seferi

En Ucuz Sefer
45.0 TL
Günlük Sefer Sayısı
5
En Uygun Fiyatlı FirmaÖzlem Cizre Nuh Gümüşhane - Erzurum kaç saat ? 3 sa 30 dk
En Çok Sefer Yapan Firma Aras Seyahat

Erzurum Şehir Rehberi

Erzurum

Palandöken Dağı eteğinde kurulmuş olan kent 762.062 nüfusu ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin en kalabalık üçüncü ilidir. Yüz ölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük dördüncü ili olan Erzurum, tarihî eserleri ve kış sporları tesisleriyle ön plana çıkmaktadır. Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerine sahip olan Erzurum, çok sayıda tarihi yapıyı bünyesinde barındırır ve oldukça büyük bir kültürel zenginliğe sahiptir.  Tarihi ve kültürel eserleri üzerinde yapılan restorasyon çalışmalarıyla birlikte daha fazla ön plana çıkmaya başlamıştır. Tarihi bir yana, sınırları içerisinde yer alan Palandöken Dağı ile de kış turizminin merkezlerinden biri haline gelmiş ve uluslararası önem arz eden bir kış turizmi noktası olmayı başarmıştır. Erzurum otobüs bileti alarak bu tarihi mekanları ziyaret edebilir ve eşsiz lezzetleri tadabilirsiniz. 

Erzurum Gezilecek Yerler 

Tarihi ve kültürel yapıları, doğal güzellikleri ve yılın 6 ayında kış sporları yapabilme fırsatı sunan iklimi ve yer şekilleri ile ön plana çıkan şehrimiz için Erzurum Gezilecek Yerler Listesi’ni sizin için hazırladık. 

Palandöken Kayak Merkezi: Kış turizminin dünyaca tanınan Kayak Merkezi olan Palandöken, Modern tesisleşmeleri ve üst düzey kayak pistleriyle her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. 2011 Kış Olimpiyatlarına başarıyla ev sahipliği yapmıştır. Yılın 6 ayı karlı geçen Palandöken uzun süre kış sporlarına ev sahipliği yapmaktadır. 

Çifte Minareli Medrese: 13. yüzyıl Selçuklu mimari özellikleri taşıyan Medrese, tarihi dokusuyla görülmesi gereken yerlerden biridir.  

Tortum Gölü: Genişliği 100 metreyi bulan Tortum Gölü, tabiat güzellikleriyle, tüm renkleriyle sizi kendisine hayran bırakacak. 

Narman Peribacaları: Erzurum'un Narman ilçesinde bulunan kırmızı rengi ve ilginç yeryüzü şekilleriyle dikkat çeken jeolojik oluşuma verilen addır. Erzurum’un kuzeydoğusunda ve şehir merkezine 90 kilometre uzaklıkta bulunan peribacalarına kolaylıkla ulaşım sağlanabilmektedir. 

Ulu Camii: Yakutiye ilçesinde bulunan ve şehrin en eski, en büyük camisi olma özelliğini taşıyan cami 12. Yüzyıl’da yapılmış Selçuklu eseridir. Günümüze kadar ulaşan iç mimarisiyle turistlerin her dönem ziyaret mekanlarından biri olmuştur. 

Pasinler Kaplıcaları: Erzurum Doğal güzelliklerinden ve şifa kaynağı kaplıcalar yerli, yabancı turistleri kendine çekmektedir. 

Erzurum'da Ne Yenir? 

Özellikle taze ve lezzetli etleri ve doğal ürünlerinin kendine özgü yapılış şekilleri ile birleştirildiği Erzurum mutfağı, her damak zevkine hitap etmeyi başarmaktadır. Bu leziz mutfağa erişmek ise alacağınız bir Erzurum otobüs bileti kadar uzağınızda. 

Cağ Kebabı: Oğlak veya kuzu etinden yapılan Cağ kebabı önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şişe geçirilip odun ateşi üzerinde pişirilmesiyle hazırlanır. 

KADAYIF DOLMASI: Tel kadayıfın içi cevizli olarak sarılıp, yumurtaya bulanarak tavada kızartılıp, şerbete bulanmış halidir. 

Ayran Aşı Çorbası: Aşurelik buğday, un ve soğanla hazırlanan yöresel çorba, üzerinde nane ile servis edilir. 

Su Böreği: Erzurum’un kendine has tarifi ile yöresel tel peyniri kullanılarak hazırlanan Su böreği kahvaltıların vazgeçilmezi olmuştur. 

Erzurum Ketesi: Lor peyniri, reçel veya balla birlikte tüketilen geleneksel kete Erzurum'un kahvaltı sofralarında yerini almaktadır. 

Erzurum köftesi: Köfteler özel olarak yapılmış şişlere geçirilir ve odun ateşinde pişirilerek bir nevi kebap gibi servis edilerek sofralarda yerini alır. 

Lalanga: Üzerine şeker ya da şerbet dökülerek servis edilen hamur işi lalanga, minik parçalar halinde dökülüp pişirilir. 

Çiriş Pancarı: Çiriş yazın başlarında yetişen ve yaprakları zambağa benzeyen yabani bitkidir. Pancar kavurma veya parça et ile hazırlanır. 

Lor Dolması: Pazı, bulgur ve lor peynirinin bir araya geldiği lor dolması, şehrin önde gelen yöresel lezzetlerinden. 

Mobil Uygulama