Karabük - Nevşehir Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Karabük - Nevşehir otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Karabük Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Nevşehir Şehir Rehberi
Son yıllarda pek çok yerli ve yabancı turist akınına uğrayan Nevşehir muazzam doğal ve tarihsel yapısıyla, etkinlikleriyle dikkatleri üzerine çekmeye başarmıştır. Anadolu'nun “masal kenti“ olarak adlandırılan Nevşehir, Osmanlı döneminde ‘’Muşkara’’ adıyla bilinir ve Osmanlıcada ‘’Yeni Şehir’’ anlamına gelir. Nevşehir'in en ünlü yeri olan ve üç büyük yanardağın küllerinden oluşan taş yığınlarından meydana gelen Kapadokya ismini, “güzel atlar diyarı” anlamına gelen ‘’Katpatuka’’ kelimesinden almıştır. Kapadokya otelleri, pansiyonları ve restoranlarıyla keyifli bir tatile de olanak sağlıyor. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan sayısız bölgesiyle, balon ve atv aktiviteleriyle harika zamanlar geçirebileceğiniz bu eşsiz şehir için Nevşehir otobüs bileti alarak ulaşım sağlayabilirsiniz.
Nevşehir’de Gezilicek Yerler
Yüzyıllar boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapan, tarihi ve kültürel yapıları, muhteşem doğası, yer şekilleri ve sunduğu eşsiz aktiviteleriyle büyüleyen şehrimiz için Nevşehir Gezilecek Yerler Listesi’ni sizin için hazırladık.
Kapadokya: 60 milyon yıl önce lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgâr tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan doğanın mükemmelliğe ev sahipliği yapan Kapadokya yılın her zamanı yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Kapadokya doğa ve tarihin bütünleştiği bölgesi ile Coğrafi olaylar Peribacaları'nı oluştururken, insanlar da bu peribacalarının içlerine evler, kiliseler ve manastırlar oymuş, binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini günümüze taşımıştır.
Göreme Tarihî Millî Parkı: 1985 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alındı. Park içerisinde hem doğal hem kültürel değerlerini tracking (yürüyüş) turları ile gezebilir, park içerisinde ve yakınındaki yerleşimlerindeki çok sayıdaki otel ve pansiyonlarda konaklayabilirsiniz.
Ihlara Vadisi: 15 km uzunluğu ve 100 metreye varan derinliğiyle vadi, çok eski dönemlerde Hasan Dağı henüz aktif bir volkanken yanardağdan püsküren lavlar soğumuş ve farklı doğa olayları ile günümüzdeki halini almıştır. Vadi etrafında yürüyüşler yapabilir gizemli vadiyi keşfedebilirsiniz.
Nevşehir Müzesi: İlin geçmişini, kültürünü, gelişimini öğrenebileceğiniz müze, Merkez Kütüphane Müdürü Hamit Özalp’in özverili çalışmaları ile 1966’da açılmıştır. 1987 yılında ise günümüzdeki yerine taşınarak Arkeolojik ve Etnografik Teşhir Salonu olarak iki salona ayrılmış, Arkeolojik Salonunda ilk çağlardan eserler bulunurken Etnografik Salonunda ise Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eserler yer almış.
Nevşehirde Ne Yenir?
Kendine özgü yöresel tatları ve zengin mutfağına eşsiz manzarasının eşlik ettiği restoranlarıyla dikkat çeken “Nevşehir’de ne yenir?” sorusunu sizin için cevapladık.
Testi Kebabı: Toprak çanak üzerinde servis edilen Testi kebabı Nevşehir’in en ünlü yemeğidir.
Saç Tava: Sac tava ya da sacda kavurma adıyla bilinen Saç tava, yanına güzel bir pirinç pilavı ve ev yapımı ayran ile sofralarda yerini almaktadır.
Kiremitte Et Sarması: Soğan ve bulgur pilavı ve eşsiz sunumuyla Nevşehir'de yenilecekler listesinde yerini alıyor.
Aside Tatlısı: Nevşehir geleneksel tatlılarından olan Aside tatlısı, pekmez, un, süt ile hazırlanıp sofralarda olmazsa olmazlar arasında.
Dıvıl: Haşlanmış patatesin bulgur ile yoğrularak köfte haline getirilip kızartılmasıyla bir nevi patates köftesi olan yöresel yemek Nevşehir’de rastlayabileceğiniz tatlar arasında.