Kars Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Kars otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Popüler Otobüs Firmaları Tümü
Kars Şehir Rehberi
Doğu Anadolu Bölgesinin, Erzurum-Kars Bölümünde yer almakta, kuzeyinde; Ardahan, doğusunda Ermenistan, güneyinde Iğdır ve Ağrı, batısında ise Erzurum'la sınır komşuluğu yapmaktadır. Doğu Anadolu Bölgesinin en soğuk bölgesinde yer alan Kars’ta, karasal iklim özellikleri hâkim olmakta, kışları uzun ve sert, yazları ılımlı hatta serince geçmektedir. Kars isminin kaynağının Karsaklardan gelmekte, Karsakların M.Ö. 130-127 yıllarında Kafkas dağlarının kuzeyinden ve Dağıstan’dan gelerek Kars çevresine yerleştikleri ve buraya adlarını verdikleri bilinmektedir. Bu haliyle Kars ili, Türkiye’deki en eski Türkçe İl adına sahip olma ününü kazanmıştır. Köklü tarihinden günümüze kadar ulaştırdığı tarihi ve kültürel yapıları ve onlarca keşfedilecek mirası ile ön plana çıkan güzel şehrimize yolcu.com üzerinden kolaylıkla satın alabileceğiniz Kars otobüs bileti ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Kars’ta Gezilecek Yerler
Geçmişten günümüze ulaştırdığı camileri, kaleleri, müzeleri, milli parkları ve doğal güzellikleri ile keşfedilmeyi bekleyen, Kars otobüs bileti ile ulaşım sağlayabileceğiniz Kars’ta Gezilecek Yerler Listesi’ni sizin için hazırladık.
Kümbet Cami: Bagratlı Krallığı döneminde Kral Abbas tarafından MS 932-937 yılları arasında bir Ermeni kilisesi olarak yaptırılmıştır. Cami ve kilise olarak birçok defa değişen yapı son olarak 1918 yılında Türk egemenliğine geçince cami olarak kullanılmaya başlanmıştır. 1964 yılında ise müzeye dönüştürülerek Kars Müzesi adıyla da bilinen bu eski ibadethane, bu işlevini 1981 yılına kadar sürdürmüştür. 1993 yılından bu yana yine cami olarak kullanılmaktadır.
Kars Kalesi: Kaynaklara Göre 12. Yüzyılda Saltuklular tarafından yapılmış olarak belirtilse de 10. Yüzyıla kadar inmektedir. Kars kalesi 1386 yılında Emir Timur'un Anadolu'yu hakimiyeti altına alması ile birlikte kale tamamen yıkılmıştır. 1579 yılında ise bu kale tekrardan III. Murat’ın emriyle Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılmıştır. Kale tarihte gerçekleşen Osmanlı Rus savaşlarından oldukça büyük zarar görmüştür.
Allahuekber Dağları Milli Parkı: Kars ve Erzurum illeri sınırında bulunan milli park I. Dünya Savaşı sırasında 90 bin askerimizin şehit olduğu Sarıkamış bölgesini de içerisine almaktadır. Birçok ağaç türünü ve yabani hayvanı içerisinde bulunduran milli park yaz ve kış aylarında yapılan aktiviteleri ile yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır.
Ani Harabeleri: Milattan sonra 8 ile 13. Yüzyıllar arasında yapılmış olduğu tahmin edilen Türkiye ile Ermenistan sınırı arasında Kars'ın 55 kilometre doğusunda bulunan eser "Binbir kiliseli şehir" adıyla bilinmektedir.
Kars Müzesi: Arkeolojik, etnografik birçok eseri bulunduran Kars müzesi şehrin asırlar süren tarihini gözler önüne seriyor.
Kars’ta Ne Yenir?
Balı, Kaşarı, Kazı ile ünlenen, doğal ürünlerini kendine özgü lezzetlendirme biçimleriyle birleştiren Kars mutfağının tatlarını sizin için tanıttık ve Kars’ta Ne Yenir? Sorusunu cevapladık.
Umaç helvası: Yapı itibariyle un helvasına benzese yöreye has yapılış aşamaları ile damaklarda farklı bir tat bırakıyor.
Kars katmeri: 5 kat açılan incecik yufkalar, rulo şeklinde tepsiye dizilerek çay keyiflerinin olmazsa olmazlarından olarak yerini alıyor.
Haşıl: Buğday ve bulgurdan hazırlanan üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilen yöresel lezzetlerden.
Kars ketesi: Her yörede yapılan kete Kars mutfağının en çok tüketilen ürünlerinden.
Hangel: Bir mantı çeşidi olan hangel Kars’ta sevilen Kars mantısı olarak da adlandırılan lezzet yörenin en çok tüketilen yemeklerinden.
Kars Otogarları
Kars Varış Durakları
Mobil Uygulama
Sık Sorulan Sorular
Kars otobüs bileti nasıl alınır?
Kars ucuz otobüs bileti nasıl alabilirim?
Kars otobüs bileti alırken komisyon alıyor musunuz?
Kars otobüs biletimi nasıl satın alabilirim?
Kars otobüs bileti aldım, otogara ne zaman gitmeliyim?
Kars otobüs biletimi satın aldıktan sonra ne yapmam gerekir?