Kırıkkale - Adıyaman Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Kırıkkale - Adıyaman otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Kırıkkale - Adıyaman Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 220.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 1 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Adıyaman Anka Turizm | Kırıkkale - Adıyaman kaç saat ? | 8 sa 15 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Adıyaman Anka Turizm |
Kırıkkale Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Adıyaman Şehir Rehberi
Türkiye'nin en hızlı gelişen şehirlerinden biri olan Adıyaman, Hem Akdeniz hem de Doğu Anadolu Bölgelerinde ilçeleri bulunmaktadır. Adıyaman otobüs bileti alarak dört mevsimin bir arada yaşandığı Adıyaman’ı ziyaret etmenizi öneririz. Kentin kuzey tarafında Malatya ; batı kısmında Kahramanmaraş ; güneybatı tarafında Gaziantep ; güneydoğu tarafında Şanlıurfa ve son olarak da doğusunda Diyarbakır bulunmaktadır. Merkez ilçe dahil 406 köy ve 19 ilçeye sahiptir. Adıyaman'ın kuzey tarafı Toros Dağları'nın bir uzantısı olan Malatya Dağları ile çevrilidir. Kentin Gerger ve Çelikhan ve Tut ilçeleri çoğunlukla dağlık alanlara sahiptir.İl, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu bölgeleri arasında bir köprü görevi görür. Kısmen Akdeniz Bölgesinin özelliklerini taşır, bu nedenle bitki örtüsü her türlü iklimi kapsar.
Tarihe tanıklık etmiş şehirlerden biri olan Adıyaman ili oldukça zengin bir tarihe sahiptir. Adıyaman'daki Palanlı Mağarası'nda bulunan Paleolitik Dönem'e ait bazı çizimler, bu toprakların dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu göstermektedir. Halen öne çıkan bu dağ keçisi figürlerinin 42 bin yaşında olduğu tahmin ediliyor. Bölgede yapılan diğer çalışmalarda Paleolitik, Neolitik ve Kalkolitik Dönemlerin izlerine rastlanmıştır. 1114 yılından sonra bölgede başlayan Türk istilaları ile Anadolu Selçukluları, Memlükler, Dulkadiroğulları gibi devletler arasında el değiştiren bölge, 1516 yılında Yavuz Sultan Selim'in İran seferiyle Osmanlı topraklarına katılmıştır. Osmanlı döneminde Adıyaman, önce Maraş Beylerbeyliği'ne oradan da kaza olarak Malatya'ya bağlanmıştır. Malatya'nın Adıyaman ilçesine bağlı bir ilçesi olan 1954 yılına kadar Türkiye Cumhuriyeti'nde ayrı bir il olarak yerini almıştır. Adıyaman, Adıyaman kaleleri, Adıyaman camileri ve Adıyaman kaya mezarları dahil gezilebilecek birçok tarihi yer ve doğal güzellikler var; tüm bu yerler eski bir tarihin kalıntılarını günümüze taşımaktadır.
Adıyamanda Gezilecek Yerler
Hiç şüphesiz Adıyaman'ın simgesi olan Nemrut Dağı, birçok yabancı turistin ilgisini çekiyor. Nemrut Dağı , Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Toros sıradağlarında yer almaktadır. 1987 yılından beri UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Nemrut, 1988 yılında Nemrut Dağı Milli Parkı olarak koruma altına alınmıştır. Haydaran Taş Mezarlarıkaya mezarlarının bulunduğu yerdir. Adıyaman'a 17 km. Uzaklıktadır. Kuzeyde Taşgedik Köyü sınırları içinde yer almaktadır. Kabartma, ana kaya üzerinde dikdörtgen bir niş içinde yapılan Güneş Tanrısı Hellias ve Kral Antiochos'un el sıkışmasını tasvir ediyor. St. Paul Süryani Kilisesi 18. yüzyılda inşa edilmiştir. Adıyaman Merkez Mara Mahallesindedir. Kilise'nin çok eski bir yapı olduğu 1905 kitabesinden anlaşılmaktadır. St. Pavlov adında bir Süryani kilisesidir.
Nemrut Dağı Ören Yeri: Burası dünyanın 8. harikası olarak adlandırılır ve UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde yer alır . Toros Dağları üzerinde yer almaktadır.
Arsameia Kutsal Alanı: Kahta İlçesinde bulunan ve MÖ 3. yüzyıldan itibaren Helenistik Dönem'e aittir.
Pirin Ören Yeri: Kente 5 kilometre uzaklıkta ve Kommagene döneminin beş büyük şehrinden biridir.
Derik Kutsal Alanı: Bu alanda kutsal sınır duvarları, bir tapınak ve iki balıkçıl bulunmaktadır.
Palanlı Mağarası: Taş Devri insanlarının yaşadığı Paleolitik Dönem boyunca kullanılmıştır. Bu dönemin insanlarının avcılık ve koleksiyonculuk yaptığı mağara resimlerinden anlaşılmaktadır.