Kırıkkale Hakkari Otobüs Bileti - Yolcu.com

Kırıkkale - Hakkari Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Kırıkkale - Hakkari otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Hakkari Şehir Rehberi

Hakkari

Türkiye’nin en doğusunda yer alan denizden yüksekliği ortalama 1720 metre olan Hakkari Doğu Anadolu Bölgesi’ne bağlıdır.  Hakkâri doğusunda İran devleti, güneyinden Irak devleti ile sınır komşusudur. İki ayrı devletle sınırı olan İlin, kuzeyinde Van batısında Şırnak ili yer almaktadır. Genel karakteristiğini yüksek dağların belirlediği ilde yüksek dağlarla çevrili olması nedeniyle genel olarak karasal iklimin etkileri görülmekte ve yazları az yağışlı ve sıcak, kış ayları ise daha yağışlı ve oldukça soğuk geçmektedir. Yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Hakkari otobüs bileti ile sizde bu şehri ziyaret edebilirsiniz. 

Hakkari Gezilecek Yerler 

Coğrafi konumu nedeniyle farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Hakkari ilinde yer alan tarihi ve doğal güzelliklerinin gezip görebileceğiniz Hakkari otobüs bileti kadar uzağınızda. 

Cennet Cehennem Vadileri: 3 bin 500 rakımda bulunan ve dört mevsimin bir arada yaşandığı Cennet Cehennem Vadileri doğal güzellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Hakkari’ye 45 kilometre uzaklıkta bulunan Cennet- Cehennem Vadisi bir tarafı binlerce yıllık devasa buzullarla kaplıyken diğer tarafı ise çeşit çeşit çiçeklerle donatılmış bir doğa harikası. Vadinin içerisinden, aynı adı taşıyan bir dere geçerken doğa severler kamp, dağ sporları, kaya tırmanışları, doğa yürüyüşleri gibi etkinlikler düzenliyor. 

Seyithan Gölü: Yüksekova ilçesinin Yazılı Köyü’nde bulunan Seyithan Gölü, Cilo Dağı’nın en tepe noktasında bulunuyor. Gölün bulunduğu yer Berçelan Yaylası olarak biliniyor. Dağ sporlarına ilgisi olanların yaz kış kamp yaptıkları yerel halkın ise yaz aylarında yaylaya çıkıp kış aylarına kadar konakladığı bir yayla. 

Taş Köprü / Şemdinli Taş Köprü: Hakkari ilçe merkezine 13 kilometre uzaklıkta yer alan ve 11 metre yüksekliğe ve 21 metre uzunluğa sahip olan köprü 1898 yılında Şeyh Muhammed Sıddık tarafından yaptırılmıştır. 

Koçanis (Konak) Kilisesi: Kilise, Hakkâri merkeze 18 kilometere mesafede bulunan Konak (Koçanis) köyünde yer almaktadır. İki kısımdan oluşan kilise kuzeydeki bölüm dışında yapının dış cephesi tamamıyla düzgün kesme taş malzeme ile inşa edilmiştir. İki renkli taşla süslenmiş olan kapısı sivri kemerli girinti içerisine açılmıştır. Cephenin çatıya yakın üst kesiminde batı tarafta sekiz satırlık Asuri dilinde bir kitabe yerleştirilmiştir. Kilisede biri bu kitabenin altında, diğeri ortaya yakın yerde olmak üzere dairesel şekilde iki güneş saati yer almaktadır. 

Urartu Mezarlığı: Hakkâri merkezine bağlı Gazi Mahallesi yer alan milattan önce 1000 başlarına tarihlenen bu mezar odası Urartu dönemi ve Erken Demir Çağı’ndaki mezarlarla benzerlik göstermektedir. Burada bulunan mezar odası örneklerine Van Karangündüz Nekropolü kazılarında rastlanmıştır. 

Hakkari’de Ne Yenir? 

Birçok kültüre ve medeniyete ev sahipliği yapmış olması, coğrafi konumu ve şartları ile halkın geçimini hayvancılıktan sağlamasından dolayı çokça yapılan yöresel et yemeklerine, çorba ve tatlıların eşlik ettiği “Hakkâri'de Ne Yenir?” sorusunu sizler için listeledik. 

 Maşin Çorbası: Nohut ve buğday ile hazırlanan yöresel çorba özellikle Ramazan ayı iftar gecelerinde sofralarda yerini almaktadır. 

Kemikli Kavurma: Etin kendi yağıyla kavrularak pişirilip hazırlanan yemek pirinç pilavı ve yanında ayranla servis edilir.  

Parmak Kebabı: Yüksekova ilçesinin meşhur bir yemeği olan Parmak Kebabı, patlıcan, kuşbaşı et, domates ve çeşitli baharatlar ile hazırlanıyor. 

Aside Tatlısı: Un helvasının pekmezli bir versiyonu olan aside tatlısı Hakkari sofralarında yemek sonralarında tatlı olarak yerini alıyor. 

Doğaba Yemeği: ol veya kaburga eti, aşurelik buğday, süzme yoğurt, un ve baharat gibi birçok malzeme ile hazırlanan en güzel yöresel lezzetlerinden biri olarak sofralarda servis ediliyor. 

Mobil Uygulama