Konya Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Konya otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Popüler Otobüs Firmaları Tümü
Konya Şehir Rehberi
Konya İç Anadolu bölgesinin ortasındaki geniş ve düzlük bir alanda yer alır. Kapladığı alan bakımından en büyük il olan Konya, doğusunda Aksaray ile Niğde, güneydoğusunda İçel, güneyinde Karaman ile Antalya, batısında Isparta ile Afyonkarahisar, kuzeybatısında Eskişehir, kuzeyiyle kuzeydoğusunda da Ankara illeriyle çevrilmiştir. Konya'da karasal iklim hüküm sürer. Yazları kuru ve sıcak geçerken, kışları soğuk ve kar yağışlıdır. Tarih boyunca dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan Konya, taş devrinden günümüze kadar uzanan süreçte bir yerleşim yeri olarak çağlar boyunca önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, farklı toplumların farklı üretim ve yapım aşamaları ile meydana getirdikleri birçok sanat eserine sahip olmuştur. Konya, özellikle inanç ve kültür turizmi, sağlık turizmi, kongre turizmi, fuar ve toplantı turizmi ve doğa, spor ve avcılık turizmi alanında ön plana çıkarak her mevsimde yerli ve yabanı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği şehirlerimizden biri olmayı başarmıştır. Siz bu güzel şehre yolcu.com üzerinden kolaylıkla satın alabileceğiniz Konya otobüs bileti ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Konya’da Gezilecek Yerler
Çok eski çağlardan günümüze ulaşan köklü tarihi ve tarihten günümüze taşıdığı dini ve tarihi eserleriyle ön plana çıkan, ziyaretçilerine eşsiz bir maneviyat ve huzur kazandıran Medeniyetler Şehri Konya’da Gezilecek Yerler Listesi’ni sizin için hazırladık.
Mevlâna Müzesi: Müzede Hz. Mevlâna ve Mevlevîliğe ait eserler ile el yazması kitaplar, levhalar, kandiller ve mûsıkî âletleri sergilendiği ve 1927 yılında yapılan düzenleme ile Konya Âsâr-ı Atîka Müzesi olarak ziyarete açılmıştır. 1954 yılında yapılan düzenleme ile Mevlâna Müzesi adını almıştır.
Sırçalı Medrese: Bedreddin Muslih tarafından 1242 yılında açık avlulu medrese tipinde inşa edilen yapının ana eyvanın sağında ve solunda kubbeli birer oda vardır.
Arkeoloji Müzesi: 1962 yılında hizmete girmiş olan müze neolitik, Erken Bronz, Hitit, Frig, Grek, Roma ve Bizans devirlerine ait eserler sergilenmektedir. Çatalhöyük, Canhasan, Erbaba, Sızma, Karahöyük ve Alâeddin Tepesi’ndeki kazılarda ortaya çıkan eserler sergilenmektedir. Müze, pazartesi günleri haricinde haftanın her günü ziyarete açıktır.
Atatürk Müzesi: 1912 yılında inşa edilmiş olan ev, 1928 yılında Konyalılar tarafından Atatürk’e hediye edilmiş ve 1964 yılında müze olarak açılmış olup, müzede Gazi’nin kullandığı elbise ve eşyalar ile Konya’nın Kurtuluş Savaşı’ndaki yerini anlatan belge, fotoğraf ve gazeteler sergilenmektedir. Şehir merkezinde bulunan bina 19. yüzyıl mimarîsinin en güzel örneklerindendir. Müze pazartesi günleri haricinde haftanın her günü ziyarete açıktır.
Selimiye Camii: Mevlâna Türbesi’nin yanında yer alan ve Sultan Selim Camii olarak da bilinen cami 1558 yılında yapımına başlanan, 1570 yılında tamamlanan eser, Sultan II. Selim tarafından yaptırılmıştır.
Çatalhöyük: 2012 yılında UNESCA Dünya Somut Kültürel Miras Envanterindeki yerini almış Konya’ya yaklaşık 35 kilometre mesafede yer alan Çumra ilçesi sınırlarında Küçükköy mevkiindedir. Dünya’daki en önemli arkeolojik alanlardan biridir. Tarihi M.Ö. 7000-8000 yıllarına kadar uzanan Çatalhöyük, insanlık tarihinin ilk yerleşim, ilk ev mimarisi ve ilk kutsal yapılarına ait özgün buluntular ile dönemin sosyal hayatı hakkında önemli bilgiler vermektedir.
Tuz Gölü: Ankara, Konya ve Aksaray şehirlerinin kesiştiği yerde bulunan göl, yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük ikinci gölüdür.
Konya’da Ne Yenir?
Konya’nın uzun tarihî geçmişi ve Mevlevîliğin idare merkezi olması kendine has ve oldukça zengin bir mutfak kültürü varlığını da ortaya çıkarmıştır. Tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra zengin mutfağıyla da ziyaretçilerini büyüleyen bu güzel şehre Konya otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilir ve eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Konya mutfağının lezzetlerini sizin için tanıttık ve Konya’da Ne Yenir? sorusunu yanıtladık.
Arabaşı Çorbası: Bütün bir tavuğun pişirilip suyu ve etinin kullanıldığı doyurucu bir çorba.
Çebiç: Tandırda pişen kuzu eti ve bulgur pilavıyla birlikte servis edilen et yemeği severlerin gözdesi olan eşsiz tatlardan.
Etli Yaprak Sarması: Asma yaprağı içine kıyma pirinç ve ince bulgur karışımı eklenerek yapılan leziz bir yemek.
Sac Böreği: El yapımı hamurla yapılan incecik yufkaların içine konan ıspanaklı içlik ile hazırlanan genellikle çay sohbetlerinde tercih edilen yöresel yemeklerin arasında yer alıyor.
Sac Arası: İncecik hamurların arasındaki nefis kaymak üzerine Antep fıstığı konularak hazırlanan Sac Arası Konya'nın en meşhur tatlılarından.
Konya İçin Diğer Populer Ulaşım Seçenekleri
Konya Otogarları
Konya Varış Durakları
Mobil Uygulama
Sık Sorulan Sorular
Konya otobüs bileti nasıl alınır?
Konya ucuz otobüs bileti nasıl alabilirim?
Konya otobüs bileti alırken komisyon alıyor musunuz?
Konya otobüs biletimi nasıl satın alabilirim?
Konya otobüs bileti aldım, otogara ne zaman gitmeliyim?
Konya otobüs biletimi satın aldıktan sonra ne yapmam gerekir?