Malatya - Yalova Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Malatya - Yalova otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Malatya - Yalova Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 400.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 7 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Lider Siirt Turizm | Malatya - Yalova kaç saat ? | 16 sa 0 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Best Van Turizm |
Malatya Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Yalova Şehir Rehberi
1995 yılına kadar İstanbul'un bir ilçesi olan Yalova, daha sonraları il statüsü kazanmıştır. MÖ 3000'lerde yerleşimin başladığı kentte Frigler yaşamıştır. M.Ö. 74 yılında Romalılar tarafından fethedilen şehir, Bizans döneminin önemli yerleşim yerlerinden biri haline gelmiştir. Marmara Denizi'nin doğu kesiminde yer alan Kocaeli ve Bursa ile çevrili olup , feribot seferleri ile Marmara Denizi'nden İstanbul'a kolay erişim sağlamaktadır. Eskiden İstanbul'un küçük bir ilçesi olan Yalova, il olduktan sonra yapılan yatırımlarla gelişmiş ve günümüzde yabancı yatırımcıların gözde mekanlarından biri haline gelmiştir. Yalova denizi, ormanları ve yaşam alanlarıyla yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Yalova, İstanbul'un kalabalık nüfusundan kaçmak ve kafalarını huzur içinde dinlemek isteyenlerin adresi. Üstelik İstanbul'a giden feribotlar ve yeni köprüler de bu ilde yaşamayı tercih etme nedenlerinden biridir. Yalova otobüs bileti alarak Yalova’ya çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Yalova’da Ziyaret edilecek yerler
Yalova; kaplıcaları, doğal güzellikleri ve şehrin her yerinde bulunan tarihi yapıları ile turizm için en çok tercih edilen şehirlerden biridir. Yalova otobüs bileti alarak bu şehri keşfetmeniz için sizlere Yalova’da gezilecek yerlerin listesini derledik.
Kara Kilise: Şehir merkezinde bulunan kilise, Bizans döneminden kalma tarihi kalıntılardır. İsa'dan sonra 5. ve 6. yüzyıllarda inşa edilen kilisenin kırmızı tuğlalı taş kemerleri ziyarete açık.
Atatürk Köşkü: Kaplıcaları nedeniyle Yalova'ya ilgi duyan Atatürk'ü barındıran köşk, günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.
Yürüyen Köşk: Şehir merkezindeki çiftlikte bulunan konağın adı, Atatürk'ün konağı yapıldıktan sonraki vardiyadan gelmektedir. Sadece 3 haftada tamamlanan köşk, ağaçları ve doğal ortamı ile güzel bir lokasyonda.
Taşköprü: 16. yüzyıl civarında yapıldığı düşünülen köprü, Kılıç Çayı üzerinde yer alıyor.
Termal İlçesi: Adından da anlaşılacağı gibi ilçe termal kaplıcaların yanı sıra ülkemizin sağlık turizminde de önemlidir.
Dipsiz Göl: Teşvikiye civarında bulunan göl, doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin uğrak noktası.
Delmece Yaylası: Yaylada meşhur içme suyu kaynağı olan meşhur Erikli Şelalesi var.
İklim ve Yerel Mutfak
Marmara iklimi ile Akdeniz iklimi arasında kalan Yalova, yazları sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve yağışlı geçer. Genellikle hem yazın hem de kışın ziyaret etmek için idealdir. Bitki örtüsü yönünden oldukça zengin bir doğaya sahiptir.
Yalova Mutfağı, çoğunlukla sebze ağırlıklı yemeklerden oluşmaktadır. Masalarda et yemekleri ve salatalar da bulunabilir. Yalova köftesi ve pide çok meşhurdur. Ayrıca sütlü , Yalova kebabı ve çorbası ile Termal tatlıları da yöresel lezzetlerdendir.