Manisa Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Manisa otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Popüler Otobüs Firmaları Tümü
Manisa Şehir Rehberi
Ege Bölgesi'nin ortasında yer alan Şehzadeler Şehri olarak adlandırılan Manisa, doğusunda Uşak ve Kütahya, güneyinde Aydın ve Denizli, kuzeyinde Balıkesir ve batısında İzmir ile komşudur. Manisa’nın genelinde Akdeniz iklimi görülmekle birlikte doğusunda ve dağlık bölgelerinde İç Anadolu Bölgesi'nin karasal iklimi hâkim olmaktadır. İzmir’den sonra Ege Bölgesi’nin ikinci büyük şehri olan Manisa, Türkiye’nin en kalabalık nüfusa sahip 14. ilidir. Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve yapılarıyla ön plana çıkan, Mesir ve Cirit festivali gibi pek kültürel etkinliğe de ev sahipliği yapan bu güzel şehri yolcu.com üzerinden kolayca alabileceğiniz Manisa otobüs bileti ile ziyaret edebilirsiniz.
Manisa Gezilecek Yerler
Muhteşem doğası, doğal güzellikleri, köklü tarihi ve tarihten günümüze taşıdığı eşsiz yapılarıyla kültür turizmi, inanç turizmi, sağlık ve spor turizminin popüler olduğu ve her mevsimde binlerce ziyaretçisini ağırlayan Manisa’da Gezilecek Yerler Listesi’ni sizin için hazırladık. Bu eşsiz şehre Manisa otobüs bileti alarak her ilden kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Kurşunlu Kaplıcaları: Şehir merkezine 65 kilometre, ilçe merkezine ise 6 kilometre uzaklıkta, her mevsimde gidip tatil yapabileceğiniz, muhteşem bir vadi içinde bulunan Kurşunlu Kaplıcaları şifalı sularını ziyaretçilerine sunuyor. Sülfatlı, bikarbonatlı ve hidrojen sülfürlü suyu ve 52-96 derece arasında değişen sıcaklığı ile Eklem, kireçlenme, romatizma, cilt, sinirsel rahatsızlıklar ve kadın hastalıklarına iyi geldiği belirtilmiştir.
Sart Antik Kenti: Manisa'nın Salihli ilçesinin sınırları içerisinde olan tarihi yerlerinin bir parçası olan Sart Antik Kenti, Lidya Krallığının başkenti konumunda olan antik kent, tarihte ilk altın paranın basıldığı yer özelliğini taşımaktadır. Sart Antik Kenti'nde 1854 yılından beri kazı çalışmaları devam ederken eserlerin yüzde 6’sı çıkarılmıştır.
Manisa Muradiye Cami: Osmanlı mimarisinin genel özelliklerini yansıtan Mimar Sinan'ın 90'lı yaşlarında projesini çizdiği cami III. Murat adına yapılmış olan külliyenin bir parçası olan caminin iki minaresi bulunuyor. Mimar Sinan'ın öğrencilerinden biri olan Mimar Mahmut Ağa tarafından yapımına başlanmış, fakat Mahmut Ağa'nın ani ölümü nedeniyle caminin inşaasına Mimar Mehmet Ağa devam etmiştir.
Spil Dağı Milli Parkı: 1968 milli park statüsüne kavuşan Spil Dağı jeolojik, arkeolojik ve mitolojik özelliklere sahiptir. Dağcılık için oldukça elverişli bir dağ olan Spil, yamaç paraşütüne de olanak sunuyor. At alanı Mevki, dağ evleri, kamp yerleri, piknik-oyun alanları da bulunmaktadır.
Kula Volkanik Jeoparkı: Manisa İli sınırları içerisinde yer alan yaklaşık olarak 15 bin yıl önce patlamış olan Divlit Yanardağı, 60 kilometrelik bir alana yayılmıştır. Eylül 2013 yılında İtalya'da düzenlenen törenle Kula Volkanik Jeoparkı Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk ve tek UNESCO Jeoparkı ilan edildi.
Manisa Kalesi: İç kale ve dış kale olarak iki bölümü bulunan Manisa Kalesi’ne ait, Sipil Dağı’nın kuzey bölümünde kalıntılar yer almaktadır. Kalenin ilk olarak kim tarafından yapıldığı bilinmese de İmparator III.Joannes Dukas Vatatzer döneminde 1222 yılında yapılmıştır. Milattan sonra 17. yüzyılda depremle yıkıldığı tahmin edilse de kalenin hala kalıntıları bulunmaktadır.
Manisa’da Ne Yenir?
Kendine özgü lezzetlerini muhteşem doğasında tadabileceğiniz ve eşsiz deneyimler kazanabileceğiniz bu güzel şehrin meşhur tatlarını sizler için tanıttık ve Manisa’da Ne Yenir? sorusunu yanıtladık.
Keşkek: Buğday ve etten yapılan yemek, yarma buğday ve etin birlikte iyice dövülerek yapılmaktadır.
Manisa Kebabı: Et, pide ve yoğurtla yapılan eşsiz yemeği denemelisiniz.
Kulak Çorbası: Bir yoğurt çorbası olan ve içerisine eklenen mantılarla yoğunlaştırılan çorba, nane ve tereyağı gezdirilerek sunuluyor.
Kapama Mantı: Mantıdan daha büyük kapatılarak yapılan Manisa yöresine ait yemek, isterseniz üzerine salça ve yoğurt dökerek yiyebilirsiniz.
Mesir Macunu: 41 çeşit baharattan yapılan macun ilk kez Yavuz Sultan Selim’in eşi, Ayşe Hafsa Sultan’ın hastalanmasıyla dönemin önde gelen hekimi Merkez Efendi tarafından yaptırılmış. Her yıl Manisa’da düzenli olarak mesir macunu festivali düzenlenmektedir.
Manisa Otogarları
Manisa Varış Durakları
Mobil Uygulama
Sık Sorulan Sorular
Manisa otobüs bileti nasıl alınır?
Manisa ucuz otobüs bileti nasıl alabilirim?
Manisa otobüs bileti alırken komisyon alıyor musunuz?
Manisa otobüs biletimi nasıl satın alabilirim?
Manisa otobüs bileti aldım, otogara ne zaman gitmeliyim?
Manisa otobüs biletimi satın aldıktan sonra ne yapmam gerekir?