Merzifon - Isparta Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Merzifon - Isparta otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Merzifon - Isparta Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 450.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 2 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Mis Amasya Tur | Merzifon - Isparta kaç saat ? | 14 sa 15 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Tokat Yıldızı Seyahat |
Merzifon Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Isparta Şehir Rehberi
Isparta, Akdeniz Bölgesi'nin kuzeyindeki Göller Yöresinde yer almakta olup, batısında Burdur, kuzeyinde Afyonkarahisar, doğusunda Konya, güneyinde ise Antalya ile sınır komşusudur. Akdeniz iklimi ile Orta Anadolu’da hakim olan karasal iklim arasındaki geçiş bölgesinde yer alan Isparta’da her iki iklimin de özellikleri hüküm sürmekte ve yarı kurak, az nemli, kışları serin, yazları ise sıcak bir iklim özellikleri görülmektedir. Doğal güzellikleri, meşhur yemekleri, taze ürünleri, Paleolitik döneme kadar uzanan köklü tarihinden kalma tarihi yapıları, kültürel öğeleri, doğal oluşumları ile yöreye özgü el dokuması halılarıyla ve gül yetiştiriciliğiyle ön plana çıkan ve özellikle gül lokumu, yağı ve kolonyası dünya pazarında bir marka haline gelen Isparta’ya siz de yolcu.com üzerinden kolaylıkla satın alabileceğiniz Isparta otobüs bileti ile ulaşım sağlayabilir ve bu güzel şehri keşfedebilirsiniz.
Isparta’da Gezilecek Yerler
Muhteşem doğası, tertemiz havası, suyu, gölleri, milli parkları, mağaraları, kanyonları, kayak merkezi ile geçmişten günümüze taşıdığı antik kentleri, müzeleri ve tarihi camileri ile ziyaretçilerine dağ turizmi, yayla turizmi, kamp ve karavan turizmi, trekking, kültür ve inanç turizmi gibi birçok turizm aktivitesi yapma fırsatı sunan, Isparta otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Isparta’da Gezilecek Yerler Listesini sizin için hazırladık.
Kovada Gölü Milli Parkı: Eğirdir İlçesi’nin 29 kilometre mesafede bulunan göl ve çevresi 6534 hektar büyüklüğündedir. Milli park ve çevresinde, doğa araştırması, kamp yapma, yürüyüş, manzara seyretme, kuş gözlemciliği ve tırmanma gibi aktiviteler yapılabilmektedir.
Adada Antik Kenti: Sağrak Köyü yakınında bulunan Adada Antik Kenti, Sütçüler İlçesi’ne 10 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Forum yapısı, devlet binaları, Zeus Tapınağı, imparator tapınakları, tiyatrolar hala ayakta durmaktadır. Kentte milattan önce 1'inci yüzyılda sikke basıldığı da bilinmektedir.
Eğirdir Gölü: Türkiye’nin ikinci büyük tatlı su gölü 482 km2'lik yüzölçümü ile Türkiye'nin dördüncü büyük gölü konumunda olan Eğirdir etrafı elma ve şeftali bahçeleriyle çevrili, berrak plajlarıyla ünlüdür. Can Ada ve Yeşil Ada olmak üzere iki ada bulunmaktadır.
Davraz Kayak Merkezi: Kış mevsiminde tatilcilerin vazgeçilmez noktalarından olan Davraz Kayak merkezi pistleri tehlikesiz olup, her seviyede kayakçılara hitap edebiliyor.
Yazılı Kanyon: Sütçüler ilçesi sınırları içinde bulunan Yazılı Kanyon 1989 senesinde milli park olarak ilan edilmiştir. Kanyonda piknik, tırmanış aktiviteleri, trekking ve kamp aktiviteleri yapabilirsiniz.
Lavanta Vadisi: Kuşçular, Kuyucuk, Ardınçlı ve Aydoğmuş köylerinde üretimi yapılan lavanta kokusu ve tarlaların görüntüsüyle turistleri kendine çekiyor. Gül üretiminde ülkemizin en önemli kenti olan Isparta lavanta üretiminde ülkemizin önde gelen şehirlerinden.
Aksu Zindan Mağarası: Aksu ilçesinin 2 kilometre mesafede bulunan Zindan Mağarası deniz seviyesinden 1300 metre yükseklikte bulunmaktadır. 765 metre uzunluğunda olan mağara tamamen aydınlatılarak rahat bir şekilde gezmek mümkün.
Isparta’da Ne Yenir?
Isparta, tarım ve meyvecilik yönünden zengin bir yöre olduğu için taze mahsulleri ile lezzetlendirdiği çok zengin bir yemek kültürüne sahip. Güllerin anavatanı olarak bilinen şehrin meşhur yemeklerini ve Isparta mutfağını sizin için tanıttık ve Isparta’da Ne Yenir? sorusunu yanıtladık.
Kabune Pilavı (Isparta Düğün Pilavı): Düğün ve mevlit gibi özel günlerde mutlaka hazırlanan ve pişirme biçimi ile farklılık gösteren bu pilav önemini düğünü olacak aileye eş-dost herkesin yardım etmesi ve el birliği ile hazırlanmasından alıyor. Yörenin düğünlerinin olmazsa olmaz yemeklerinden olan, bakır leğenlerde pişen ve yine bakır tabaklarda ikram edilen bu pilav çoğunlukla yanında etli kuru fasulye ile birlikte ikram edilir.
Banak: Kuzu, koyun, dana gibi hayvanların eti kullanılarak yapılan banak muhakkak Isparta sofralarında yerini alır. Pidelerin üstüne pişen etler eklenerek yemeye hazır hale gelir.
Gül şurubu: Gül üretiminde lider konumda olan Isparta’da gülün şurubu da yapılıyor. Uzun ve meşakkatli bir yapımı olan şurubu Isparta’ya yolunuz düşerse denemelisiniz.
Doğga (Toyga) çorbası: Kış aylarında Isparta sofralarının vazgeçilmez çorbalarından olan Toyga çorbası içinde bulundurduğu bulgur ile doyurucu bir lezzet.
Sap aşı: Ispanakların sadece sap kısımları kullanılarak yapılan pratik bir yemek. Kıyma ve pişmeye yakın üzerine isteğe göre yumurta kırılarak tüketilebilir.
Hamursuz: Buğday unu, kaymak yağı, yumurta ve tuz ile hazırlanan hamursuz sabah kahvaltılarında en çok tüketilen yöresel lezzetlerden birisi.
Gül Lokumu: Yörede yetişen mis kokulu güllerle yapılan tadı, kokusu ve rengiyle lezzet şöleni sunan gül lokumlarını Isparta’da denemelisiniz.