Muş - Muğla Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Muş - Muğla otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Muş - Muğla Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 500.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 1 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Best Van Turizm | Muş - Muğla kaç saat ? | 0 sa 17 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Best Van Turizm |
Otogarlar
Mobil Uygulama
Muğla Şehir Rehberi
Türkiye’nin cennet şehirlerinden birisi olan Muğla, ilk çağlardan itibaren oldukça zengin kültüre sahip olan bu şehir birçok tarihi yapıyı da içinde bulundurmaktadır. Muğla yılda milyonlarca yerli ve yabancı turist almakta ve Antalya'dan sonra en fazla turist çeken ikinci ili olma özelliği taşımaktadır. Kuzeyinde Aydın, kuzeydoğusunda Denizli ve Burdur, doğusunda Antalya ile komşu, güneyinde Akdeniz ve batısında ise Ege Denizi ile çevrilidir. Muğla’da Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır. Yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Muğla otobüs bileti ile bu eşsiz şehri ziyaret edebilirsiniz.
Muğla Gezilecek Yerler
Ege bölgesinde bulunan ve Asar dağı eteklerinde konumlanan Muğla'nın M.Ö. 3000'li yıllara dayanan tarihi eserleri ve doğal güzellikleriyle birçok turistik mekâna ev sahipliği yapmaktadır. Muğla il sınırları içinde bulunan Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça ve Göcek Dünya turizminde gerek tabiat güzellikleri, tarihi yapıları ve coğrafi konumu ile çok fazla rağbet görmektedir. Muğla otobüs bileti alarak bu turistik yerlerini ve doğal güzelliklerini gezip görebilirsiniz.
Dalaman Çayı: Kocaş dağından akan Dalaman Çayı, yaklaşık 230 kilometre uzunluğunda olup Ortaca ilinin 10 kilometre güneyinden denize dökülüyor. Marmaris ve Fethiye arasında yer alan çay, doğal kireç taşlarının varlığından dolayı berrak ve turkuaz bir görüntüye sahip.
Uyku Vadisi: Doğa ile zaman geçirmek isteyenler için bünyesinde yürüyüş yolları ve dinlenme alanları barındırıyor. Ülkemize doğal park ilan edilen Uyku Vadisi, içerisinde yer alan Şelalenin Şelale yakınında bulunan hamaklara uzanabilir, yüzme havuzunda olan Ördek ve Kaplumbağa gibi canlıları besleyebilirsiniz.
Kelebekler Vadisi: Kelebekler Vadisi, Fethiye bölgesinin her yıl yerli ve yabancı birçok turistin en popüler ziyaret noktalarından biri olmaktadır. Plajını kullanmak isterseniz de Tekne turu şirketleriyle görüşebilirsiniz.
Muğla Müzesi: Muğla'nın merkezinde yer müze, içinde bulunan birçok eserle ilk çağlara götürüyor. Kullanılmayan bir ceza evinin üzerine kurulmuş olan müze, içerisinde birbirinden farklı heykel ve yapılardan dolayı oldukça geniştir. Sanat galerisi alanı da bulunan müzede birçok resim de sergilenmektedir.
Muğla Kurşunlu Cami: Şehrinin merkez içerisinde yer alan Muğla Kurşunlu Cami, 15.yüzyılda Osmanlı devleti tarafından Muğla şehrinin fethedilmesinden sonra yapılmış. Menteşe beylerinden Şucaeddin Bey tarafından yapılan bu camii oldukça iyi bir şekilde dizayn edilmiş ve içerisinde yer alan altın tarzı işlemeler ile de oldukça fazla bir şekilde göze çarpmaktadır. Dış yapısı ile de ilgi çeken ve güzel bir görünüme sahip olan camii, dış mimari konusunda birçok camii yapılarına da örnek olmuş bulunmakta, bu yüzden mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında yer almaktadır.
Saklıkent Kanyonu: Saklıkent Kanyonu Türkiye’nin en uzun kanyonu olma özelliğini taşıyan kanyon yaklaşık 30 kilometre uzunluğunda. Bu eşsiz güzelliği Muğla ziyaretinizde ziyaret etmelisiniz.
Muğla’da Ne Yenir?
Doğal güzellikleri gibi mutfağının da ön planda olduğu Muğla'da ne yenir sorusunu sizin için hazırladık.
Çökertme Kebabı: Dana antrikot veya kuzu eti kullanılan yapılan ve protein bakımından zengin olan bu besin, patatesle birlikte servis edilir. Çentik kebabı ismiyle de bilinen bu yemek, hemen hemen her yörede tüketilir.
Zeytinyağlı Deniz Börülcesi: Asıl yetiştirilme yeri ve anavatanı, Hindistan ve Güney Asya olan börülce denizin gel git yaptığı kıyılarda yetişen ve denizdeki mineralleri içine hapseden bir bitki olduğu için, besin değeri yüksek olan deniz börülcesi, haşlanıp sadece zeytinyağı dökülerek kolayca hazırlanır.
Kabak Çiçeği Dolması: Türk, Yunan ve Kıbrıs mutfaklarının olmazsa olmaz lezzetlerinden biri olan kabak çiçeği dolması, yöreye göre değişse de genellikle temmuz ayında, Ege ve Akdeniz’de sabahın erken saatlerinde toplanan kabak çiçeklerinden yapılır.
Yeşil Zeytinli Tarator: Ege'nin sembollerinden olan zeytin ağaçları, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Ev yapımı yeşil zeytin ile hazırlanan tarator ise kahvaltı sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden.
Zeytinyağlı Bamya: Ege ve Akdeniz mutfağında sık sık yer alan bamya, isteğe göre kuru veya yaş olarak tüketilebilir.