Niğde - Tunceli Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Niğde - Tunceli otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Niğde Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Tunceli Şehir Rehberi
Tunceli, güneye akan iki nehrin, Munzur ve Pülümür'ün kesişme noktasının hemen kuzeyinde yer almaktadır.Şehrin nüfusu 2011 yılı itibari ile 32815 kişidir. Türkiye'nin en az nüfuslu illerinden biridir.Osmanlı İmparatorluğu döneminde Tunceli (o zamanki adıyla Kalan), Dersim adı verilen bölgenin bir parçasıydı. 1847'de Dersim sancak ilan edildi. Sancağın başkenti Hozat'tı. Cumhuriyet döneminde 1935 yılında Tunceli Vilayeti kurulmuştur. 1946 yılında eski Kalan kasabası Tunceli olarak değiştirilmiştir. Tunceli otobüs bileti şimdi yolcu.com'da!
Tunceli’de Gezilecek Yerler
Tunceli, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır ve bu Doğu şehri, tarihi yerleri ve milli parkı ile görülmeye değer yerler arasındadır. Nüfusun az olduğu bu şehirde ziyaret edilebilecek yerleri sizler için derledik.
Til Höyüğü: Mazgirt’e bağlı Kuşçu Köyünde bulunan Til Höyüğü, karayolunun yaklaşık 1 km. güneyinde yer almaktadır. Toprak bir yolla ulaşılan Til Höyüğü, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1996 yılında I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak ilan edilmiş, ancak burada bugüne kadar herhangi bir kazı yapılmamıştır.Bu bölgede adeta tarih kokusu duyabilirsiniz, ancak bugüne kadar burada kazı yapılmadı.
Mazgirt Kalesi: Bu kalenin tarihi Urartulara dayanmaktadır.Mazgirt ilçe merkezinin kuzeyinde, ilçeye hakim bir tepe üzerinde kurulmuştur. Büyük ölçüde yıkılmış olan kale surlarının büyük bir kısmı hala ayaktadır. Kalenin yapım tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Kaleye bir mağara yoluyla gidilmekte olup mağaranın önünde kırk basamaklı bir merdiven vardır. Kalenin en yüksek yerinde bir köşk ve yel değirmeni olduğu sanılan kalıntılar bulunmaktadır.
Baysungur Camii: Pertek ilçesinin güneyinde, Murat Irmağının kıyısında 1569 yılında yaptırılmıştır. Muhteşem bir yapıya sahiptir ve kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir.
Bağın Kalesi: Mazgirt ilçe merkezinin doğusunda il sınırının bitişiğinde yer alan Dedebağ Köyünde Peri Suyunun kenarında bir tepe üzerinde kurulmuştur. Kalenin yapım tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Giriş kapısı Peri Suyuna bakan yamaçta yer alan kalenin surları büyük ölçüde yıkılmıştır.. Bu kalenin tarihi Hıristiyanlık döneminden öncedir .
Mahsume Hatun Türbesi:Tunceli ili, Pertek ilçe sınırında bulunan Mahsume Hatun Türbesi, Halk arasında Besime olarak bilinen Mahsume Hatun adında bir kadına ait olan bu türbe inşa tarihi hakkında net bir bilgi yoktur. Fakat bazı kaynaklara göre bu türbe 15. yüzyıllın sonu 16. yüzyıllın başı olarak tahmin edilmektedir. Burada tablet olmadığı için kimin tarafından, ne zaman yapıldığı tam olarak bilinmemektedir.
Munzur Vadisi Milli Parkı: 1971 yılında milli park ilan edilmiştir.Yüz ölçümü 42.674 hektardır. Munzur Dağlarında, Ovacık ilçesi yakınlarından büyük gözeler halinde doğan Munzur Suyu, Fırat Nehrine karışmaktadır. Munzur Suyunun iki kenarı, Ovacık kesiminde Türkiye'de doğal yayılışı çok küçülmüş olan huş ağaçlarıyla kaplıdır.
Yerel mutfak
Tunceli'yi ziyaret ederseniz yöresel yemekleri tanımalısınız; bunlar arasında yer alıyor sirepati , kavut keşkek, patila, zerefet buğday, ile, mantar yemek, pilav Gulik çorbası, dut tatlı, Aşura ve şeker pancarı çanak.