Trabzon Denizli Otobüs Bileti - Yolcu.com

Trabzon - Denizli Otobüs Bileti

Yolcu.com ayrıcalığıyla Trabzon - Denizli otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)

Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Londra
Yarın
Popüler Şehirler
İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Adana
Bursa

Trabzon - Denizli Otobüs Seferi

En Ucuz Sefer
440.0 TL
Günlük Sefer Sayısı
4
En Uygun Fiyatlı FirmaSahil Seyahat Trabzon - Denizli kaç saat ? 20 sa 30 dk
En Çok Sefer Yapan Firma Ali Osman Ulusoy

Denizli Şehir Rehberi

Denizli

Denizli doğal, tarihi ve kültürel özelliklerinin yanında önemli bir turizm kentidir. Bakır çağından beri önemli bir yerleşim ve uygarlık merkezi olan Denizli içerdiği tarihi ve kültürel mirası izle yerli ve yabancı turistlerin her dönem ziyaret mekanlarından olmuştur. İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinde bir köprü görevi gören şehirde ticaret, haberleşme, turizm ve sanayide ülke ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Denizli iklimi yönünden İç Anadolu Bölgesine yakın özellikler sergilese de İlde, genel olarak, yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır. Doğusunda Burdur, Afyon, batısında Aydın, Manisa, kuzeyinde Uşak, güneyinde Muğla illeri ile sınır komşusudur. Dünyaca ünlü travertenleri, tarihe tanıklık eden eşsiz yapıları ve doğal güzellikleri ile büyüleyen bu güzel şehre Yolcu.com üzerinden kolaylıkla alabileceğiniz Denizli otobüs bileti ile ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Denizli’de Gezilecek Yerler 

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan ve eşi benzeri bulunmayan muazzam güzellikteki travertenleri, mağaraları, gölleri, yeşillikler içinde bulunan parkları, tarihi ve kültürel eserleriyle her mevsim yerli ve yabancı turistleri ağırlayan ve Denizli otobüs bileti ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bu güzel şehir için Denizli’de Gezilecek Yerler Listesi’ni sizin için hazırladık. 

Pamukkale Travertenleri: Denizli merkeze 18 km uzaklıkta bulunan Pamukkale Travertenleri, her yıl milyonlar turistin ziyaret yerlerinden biri olan bu doğal güzellik UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır. 50 metre yüksekliğinde, 3 km uzunluğunda ve 600 metre genişliğe ulaşan bu “Beyaz Cennet” Denizli'nin gezilecek yerlerin başında geliyor. 

Tarihi Kaleiçi Çarşısı: Tarihi bir çarşı olan Denizli'nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kaleiçi iç ve dış olmak üzere surlarla iki bölüme ayrılmış. Zamanla dış surlarının yıkılmasıyla sadece bir kısım iç surlar yerinde dursa da tarihi yansıtmayı başarıyor. El yapımı birçok süs eşyası bulabileceğiniz ve alışveriş yapabileceğiniz tarihi bir mekân. 

Bağbaşı Yaylası ve Denizli Teleferik: Doğal güzelliklerini havada süzülerek tadını çıkarmak isterseniz Bağlarbaşı mahallesinden binebileceğiniz bir teleferik mevcut. Denizli'nin muhteşem doğasını görebileceğiniz zirvede isterseniz bungalovlarda ve kendi getirebileceğiniz çadırınızda konaklayabilirsiniz. Yaylada birçok aktivite de mevcut. 

Hierapolis Arkeoloji Müzesi: 1984 tarihinde hizmete açılan Hierapolis Arkeoloji Müzesinde, Hierapolis kazılarından çıkan eserlerin yanında Laodikeia, Colossai, Tripolis, Attuda gibi Lycos vadisi antik kentlerinden eserler bulundurmaktadır. 

Saklı Göl: Günübirlik geziler, doğa yürüyüşleri, piknik ve kamp için ideal bir alan olan Saklı Göl diğer adıyla Yukarı Dağdere Gölü çam ağaçları arasında manzarasıyla dikkatleri üzerine çeken bir güzellikte. 

Denizli Nikfer Kayak Merkezi: Şehir merkezine 85 km uzaklıkta bulunan Nikfer Kayak Merkezi kış aylarında Denizli’ye gelirseniz kış spor aktiviteleri yapabileceğiniz harika fırsatları bulunduruyor. 

Denizli’de Ne Yenir? 

En az doğası kadar güzel yemekleri ile de dikkat çeken zengin Denizli mutfağının hamur işi, et, sebze yemekleri ve tatlılarını içeren kendine özgü tatlarını sizin için tanıttık ve “Denizli’de Ne Yenir?” sorusunu sizin için yanıtladık. 

Kuyu Tandırı (Kuyu Kebabı): Genellikle bir buçuk metre derinlikte, 85-90 santimetre çapında eski kesme tuğlalardan oluşan kuyularda nar gibi pişen taze kuzu etini yerinde denemelisiniz. 

Biber Tatarı: Kuru biber, patates ve yoğurdun birleşimiyle oluşan yöresel lezzetlerindendir. Tadını kullanılan Denizli’nin ünlü kale biberinden almaktadır. 

Keşkek: Aşurelik buğday, nohut ve et parçaları ile kiremit tabaklarda sunulan keşkeş Denizli sofralarının vazgeçilmezlerinden.  

Zafer Gazozu: 1934 yılından günümüze kadar gelen Zafer Gazozu özellikle yaz aylarının olmazsa olmazlarından. 

Süller Pidesi: Kuşbaşı et ve sebzeyle karşımıza çıkan pideyi benzerlerinden ayıran özelliği ise içerisinde şeker ve bal ile lezzetlendirilmesidir. 

Mobil Uygulama