Yalova - Ankara Otobüs Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Yalova - Ankara otobüs biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Yalova - Ankara Otobüs Seferi
En Ucuz Sefer | 65.0 TL | Günlük Sefer Sayısı | 3 | |
En Uygun Fiyatlı Firma | Vangölü Turizm | Yalova - Ankara kaç saat ? | 6 sa 0 dk | |
En Çok Sefer Yapan Firma | Erzincan Başak Turizm |
Yalova Popüler Seyahat Noktaları
Otogarlar
Mobil Uygulama
Ankara Şehir Rehberi
Geçmişi 10 bin yıl önceye Eski Taş Çağı’na tarihlenen Ankara’da Hititler, Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Galatlar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Osmanlılar barınmış. İldeki arkeolojik alanlardan çıkarılan eserler Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi’nde sergileniyor. Ankara otobüs bileti sizi tarihin beşiğine uçuracak. Ankara, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ikinci büyük şehri ve başkentidir. Nüfusu 5 milyon 600 bin civarlarındadır. Türkiye’nin yüz ölçümü olarak üçüncü büyük ilidir. İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Ankara, Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Konya ve Eskişehir illeri ile çevrilidir.
Ayrıca şehir Galatlar tarafından kurulduğu, ilk adının Grekçe ANKYPA, Latince ANCYRA olduğu belirtilmektedir. ANKYPA, Grekçe'de gemi çapası anlamına gelmektedir. Ankara’da karasal iklim tipi görülmektedir. Kış ayları soğuk ve az yağışlıdır yaz ayları sıcak ve kuraktır. Ankara'nın 13 Ekim 1923 başkent ilan edilmesinin ardından şehir hızla gelişmiş önemli bir sanayi ve ticaret şehri olmuştur. Halkın yüzde 2’lik kısmı geçim kaynağı hayvancılık ve tarımdır. Bu alanında buğday tarımı oldukça yaygındır.
Ankara'da Gezilecek Yerler
Ülkemizin başkenti olan ve Cumhuriyet tarihinde çok önemli bir yeri olan Ankara, Cumhuriyet öncesi ve sonra döneme ait bir çok esere ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kabri de Ankara ziyaret edilecek yerlerin başında gelmektedir.
Anadolu Medeniyetleri Müzesi: Altındağ ilçesinin Ulus semtinde bulunan müzede Paleolitik dönemden günümüze kadar birçok eseri barındırmaktadır. 1997 yılında 68 Müze arasında birinci seçilerek"Avrupa'da Yılın Müzesi" unvanını almıştır.
Anıtkabir: Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarıdır. İçerisinde Mustafa Kemal Atatürk’ün kişisel eşyaları, yaşamı ile ilgili bir çok bilgiyi içeren müzeler ve hediyelik eşyalar alabiliceğiniz alanlar bulunmaktadır.
Tarihi Karacabey Hamamı: 1440 yılında yapımı bitmiş tarihi bir Osmanlı külliye binasının parçası olan yapı Ankara’daki en eski binalardan biridir. Girişi ücretli olan hamamda kadın ve erkek için ayrı bölümler bulunmaktadır.
Ata Kule: Hiç şüphe yokki anıtkabirden sonra şehrin simgelerinden olmuş bir yapıdır. Kapalı açık seyir terasları, 125 metre yüksekliğiyle Ankara'yı panoramik bir şekilde gözlemlemenizi sağlıyor. Alışveriş merkezi ve nikah, kokteyl olarak kullanılan 5 katlı bölüme sahiptir.
Atatürk Orman Çiftliği: Atatürk’ün miraslarından olan ve imkansız bir araziyi tüm zorlüklarla yeşilliğe çevirdiğinin kanıtı olan Atatürk Orman Çiftliği içinde gıda üretim tesisleride bulunmaktadır. Çiftlik içinde ülkenin en büyük hayvanat bahçesi de bulunmaktadır.
Kocatepe Camii: Şehre hakim bir yer olan Kocatepe'ye yapılan Cami 1967 yılında inşaatına başlamış olup 1987 yılında inşaatı tamamlanmıştır.
Mogan Parkı: Piknik ve reaksiyon alanları bulunan parkta bir çok spor faaliyet alanlarında bulunmaktadır. Göl kenarına kurulan parka giriş ücretsizdir.
Ankara Kalesi: Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan tarihi kale iç ve dış olarak iki bölümden oluşmuştur. Dış kale eski Ankara şehrini kapsamaktadır. İç kale yaklaşık 43.000 km2'lik bir yer kaplamaktadır.
Kuğulu Park: Atatürk Bulvarı ile Tunalı Hilmi Caddesi arasında yer alan park 20’den fazla kuş türünü barındırmaktadır.
Kurtuluş Savaşı Müzesi: İlk TBMM binasının restore edilmesiyle oluşan müze Atatürk’ün kişisel eşyaları, madalyalar ve birçok o döneme ait birçok eser bulunmaktadır.
Augustus Tapınağı: Galatya Hükümdarı Kral Pylamenes’in M.Ö. 25 yılı civarı eski bir tapınağın üzerine yaptırdığı Augustus Tapınağı, Bizans Dönemi’nde kiliseye dönüştürülmüş.
Estergon Kalesi: Macaristan’da bulunan Estergon Kalesi’nin kopyası olarak yaptırılan kalede hem şehrin kültürü hakkında bilgi alabilir hem de kent manzarasının keyfine doyabilirsiniz. Ankara uçak bileti ile orjinalini aratmayan Estergon Kalesi’ni deneyimleyin.
Ankara Rahmi M. Koç Müzesi: 2005 yılında kapılarını açan Ankara Rahmi M. Koç Müzesi’nde sanayide kullanılan bazı araçlardan oluşan koleksiyonları Ankara otobüs bileti sayesinde gezebilirsiniz.
Ankara'da Ne Yenir?
Beypazarı Güveci: Toprak güveçte kuş başı et, pirinç, domates, sivri biber pişirilen ve toprak güveçle servis edilen Beypazarından tüm Türkiye’ye yayılmıştır.
İnceğiz Çorbası: Haşlanmış nohut, buğday ve kuşbaşı doğranmış et ile yapılan semizotu ve baharatlarla süslenen bir çorbadır.
Ankara’da Ulaşım
Ankara iline ulaşım kara yolu, havayolu ve demir yolu ile sağlanabilmektedir. Ankara otobüs bileti alarak İstanbul Ankara arası ulaşım ortalama 6 saat 30 dakikada sürmektedir. İzmir- Ankara arası ise ortalama 7 saat 30 dakika sürmektedir.
Ankara, AŞTİ otogarına vardıktan sonra şehir içi ulaşımı otobüsler, minibüsler, raylı sistemler ve taksi kullanarak yapabilirsiniz.
Kuru köfte: Yanında patates ve soslarla servis edilen ev köftesi.
Öllüğün Körü: Erişte üzerine kavrulmuş kıymayla yapılan bu eşsiz yemek yanında çoğunlukla yoğurtla tüketilmektedir.
Tamtak Tiridi: Dilimlenip yağda kızartılan ekmeklerin üzerine çemenli ve kıymalı karışımın ilave edilmesiyle sunulan bir lezzettir.
Şibit tatlısı: İnce açılan hamurların baklava desenleri şeklinde kesilmesi ve şerbet dökülmesiyle yapılan bir tatlı çeşididir.