Gaziantep - Sivas Uçak Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Gaziantep - Sivas uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Gaziantep Popüler Uçuş Noktaları
Mobil Uygulama
Sivas Şehir Rehberi
Sivas İç Anadolu’nun doğusunda yer alan, Anadolu’daki tarihi İpek Yolu güzergahlarının kesiştiği bir yerde konumlanmış ve ünlü Kral Yolunun da geçtiği büyük bir ilimizdir. Sivas tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, kaplıcaları ile turistlere ilginç tatil olanakları sunmaktadır .Halk arasindaki rivayetlere göre ise Sivas kurulmadan önce ulu ağaçlar altında kaynayan üç pınar varmış. Bu pınar Tanrıya şükür, ana ve babaya minnet ve küçüklere şefkat duygularını ifâde edermiş. Bu üç pınara “Sipas Suyu” denirmiş. Zamanla mukaddes sayılan bu üç pınarın etrâfında küçük bir yerleşim merkezi kurulmuş ve “Sipas” ismi verilmiştir. Diğer bir rivâyete göre ise Sivas ismi eski kavimlerden “Sibasipler”den gelmektedir. Sivas ilk çağlarda Talavra, Megalapolis, Karana ve Diyapolis isimleriyle anılmıştır.Sivas ismi ile ilgili bir başka rivâyete göre ise, kentin adı Farsçada “üç değirmen” mânâsına gelen “Sebast” kelimesinden gelmektedir; Sebast ismi zamanla halk dilinde Sivas olarak yerleşmiştir. Sivas’a ulaşım da oldukça kolaydır. Şehre karayolu, demiryolu ve havayolu ile ulaşabilirsiniz. Demiryolundan başlayalım. Sivas’a demiryolu ile ulaşım Sivas Tren Garı’ndan sağlanmaktadır. Sivas Nuri Demirağ Havalimanı ile de sürekli ulaşım sağlanmaktadır. Ucuz uçak bileti ile masraflarınızı düşürebilirsiniz. Şehir merkezin de bulunan Sivas Otogarını’da otobüs bileti alarak kullanabilirsiniz.
YEME-İÇME
Sivas mutfağında çorbalar yemekte ön sırayı alan ve bilhassa yaşlılar tarafından "yürek yağmuru" diye latife yapılan bir yiyecektir. Kış çorbalarının başında gelen peskütan, un veya çok az yarma unu ile yoğurdun pişirilmesi ile hazırlanan bir yiyecektir. Yarma, yeşil mercimek ve peskütan su ile çorba kıvamında pişirilir. Üzerine soğan yağda kızdırılır ve nane konularak çorbaya ilave edilir (sokaraç). Peskütan çorbası kış günleri-nin lezzetli ve besle-yici bir yemeğidir. Yazın en meşhur çorbası ise pancar çorbasıdır. Diğerleri; kesme çorbası (hamur çorbası), tarhana, şalgam, patates, şehriye, mercimek, bulgur, düğülcek çorbalarıdır. Et yemeklerinin başında, sebzeli et yemeği gelir. Önce kızartılarak pişirilmiş etlere patlıcan, biber, domates konularak hazırlanır. Sebzeli et çarşı fırınlarında tavalarda hazırlanır ve buna "fırına tava vermek" denilir. Sivas kebabı da sebzenin bol bulunduğu yaz-sonbahar aylarında yapılan bir çarşı yemeğidir. Pehli, çirli et, yaprak sarması, lahana sarması, dolmalar, köfteler, kızartma köftesi (kadınbudu köfte), sulu köfte (bulgurlu köfte), mirik köftesi (etsiz), yahni ve mıhlamalar diğer yemeklerimizdir. Sebze yemekleri içinde kabak yemekleri (kavurması, sütlü kabak, üzümlü kabak), şalgam kavurması ve yemeği, patates tiritlisi, baharda kırlarda kendiliğinden yetişen bir bitki olan madımakla yapılan yemekler önem taşırlar. Sofralarımızın vazgeçilmez ye-meği olan pilav için "ekmek hazır, pilav vezir" denilmiştir. Bulgur, pirinç, kus-kus, erişte pilavları değişik lezzet ve görünümde olan çeşitler olarak sofrada yerlerini alırlar. Hoşaflar ve bayram çorbası, pilavların yanında sofraya getirilir.
Sivas mutfağının börekleri ise lezzetin ve nefasetin birer mahsulüdürler. Su böreği, köylü böreği, yufka böreği, tel böreği, yarımca börek, dible gibi çeşitleri vardır. Tatlıların başında baklava, hurma, tava hurması, sarığı burma, kırım baklavası, kadayıf, yufka böreği, helva, hasuda (aside), paluza (pelte), karaş, pestil kızartması, incir dolması, ballı börek ve daha çok ramazan tatlısı olan güllaç gelmektedir. Akraba ve dostların topluca yemek ye-dikleri, toplumdaki sosyal dayanışmayı canlı tutan tören yemekleri de özel gün yemekleri olarak önem taşırlar. Dini bayramlar, kandiller, aşüre ayı, nevruz ve eğrilce (hıdırellez) gibi mevsimlik bayramlar, evlenme ve sünnet düğünleri, iftar davetleri, hac dönüşü yedirilen yemekler, ölü evine gönderilen yemekler, özel gün yemekleri olarak yenildiği günlerin anlamını belirtmektedirler.
ALIŞVERİŞ
Sivas’ta alışveriş nerede ve nasıl yapılır sorularına yardımcı olacağız. Sivas’ta çarşıda genellikle dokumacılık ve gümüşçülük göreceksiniz. Çünkü şehirde dokumacılık ve gümüşçülük önemli bir yer tutmaktadır. Kemik tarağı ve bıçağı da yapılmakta. Sivas’ta Bankalar Caddesi ve Belediye Çarşısı’nda ki dükkanları ziyaret edebilirsiniz. Şehir merkezinde bulunan Polat Alışveriş Merkezi’de her türlü ihtiyacınızı giderecektir.
GEZİLECEK YERLER
Köklü bir tarihe sahip olan Sivas, doğal güzelliklerinin yanında tarihi yapılara ve mimarilere de sahiptir. Sivas’ta gezilecek ve görülecek yerler oldukça fazladır. Bu yerlerden bazıları, Sivas Çifte Minareli Medrese, Kangal Balık Kaplıcası, Gürün Gökpınar Gölü, Aşık Veysel Müzesi ve Atatürk Etnografya Müzesi gibi yerlerdir. Diğer gezilecek yerleri sizler için aşağıda derledik
Sivas Çifte Minareli Medrese, Koyunkaya Mesire Yeri, Çaltı Çayı, Hafik Gölü, Divriği Kalesi, Sızır Şelalesi , Kale Camii, Eğriçimen Yaylası, Tödürge Gölü, Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, Şifaiye Medresesi,
Havalimanları Tümü
Mobil Uygulama
Sık Sorulan Sorular
Gaziantep-Sivas uçak bileti nasıl alınır?
Gaziantep-Sivas uçuşunu hangi hava yolu firmaları gerçekleştirmektedir?
Taksitle Gaziantep-Sivas uçak bileti alabilir miyim?
Gaziantep-Sivas uçak bileti almak için yolcu.com güvenilir mi?
Gaziantep-Sivas uçak bileti aldım, havalimanına ne zaman gitmeliyim?
Gaziantep-Sivas uçak biletimi satın aldıktan sonra ne yapmam gerekir?