Korfu - İstanbul Uçak Bileti
Yolcu.com ayrıcalığıyla Korfu - İstanbul uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz
Yapmanız gereken tek şey gideceğiniz günü belirlemek :)
Korfu Popüler Uçuş Noktaları
Mobil Uygulama
İstanbul Şehir Rehberi
İstanbul uçak bileti, Tarihteki önemini bugüne kadar taşıyan İstanbul şehri; Asya ile Avrupa kıtalarını hem sosyal hem de kültürel açıdan birleştiriyor. 330-395 yıllarında Roma İmparatorluğu, 395-1204 yıllarında Bizans İmparatorluğu, 1204-1261 yıllarında Latin İmparatorluğu, 1261-1453 yıllarında yeniden Bizans İmparatorluğu, 1453-1922 yıllarında Osmanlı İmparatorluğu ve son olarak 1922’den günümüze Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer alan kentte geçmiş medeniyetlerin izlerini sürmek için İstanbul uçak bileti almalısınız.Asya ve Avrupa’nın havasını bir arada solumak isteyen yerli yabancı birçok turistin koşa koşa geldiği İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı’ndan Topkapı Sarayı’na Kız Kulesi’nden Rumeli Hisar’a Ayasofya’dan Sultanahmet Camii’ne tarihi birçok mekan vardır. Tabi bu gezi yerlerini gezmeye başlamadan önce mutlaka bir plan ve program yapmalısınız. Aksi takdirde görmek isteyip de göremeyeceğiniz birçok güzelliğinin keşfini yapamadan dönmek zorunda kalabilirsiniz. İstanbul koca bir şehir, gez gez bitmez tabi. Her gezmeye geldiğinizde farklı bir güzelliğine daha tanık olursunuz.Eşsiz tarihi eserlerine ve yapılarına dokunduktan sonra mutlaka birkaç gününüzü ayırarak doğal gezi yerlerine de zaman ayırın. Muhteşem boğaz manzarasını izleyeceğiniz Boğaziçi, bin bir çeşit çiçeklerle bezenmiş tarihi Yıldız Parkı, eşsiz yeşillikleri ve harika deniz manzarası ile Adalar en önemli İstanbul gezi yerleri arasındadır.
Şehirdeki kültürel hareketlilik günümüzde de devam ediyor. Uluslararası İstanbul Film Festivali, iki yılda bir düzenlenen güzel sanatlar şenliği İstanbul Bienali ve yine iki yılda bir düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali sanatseverlerin en çok ilgi gösterdiği etkinliklerden. Ayrıca İstanbul Modern Sanat Müzesi, Pera Müzesi, Sakıp Sabancı Müzesi, Rahmi Koç Müzesi de düzenledikleri sergilerle sanatın nabzını tutuyor. Şehrin gelişmesiyle birlikte büyüyen alışveriş ihtiyacı eski ve yeni çarşılarla gideriliyor. Tarihte yolculuk yapmak isteyenler 1461 yılında açılan Kapalıçarşı’da, 1462’de açılan Mahmutpaşa Çarşısı’nda ve 1660 senesinde yaptırılan Mısır Çarşısı’nda geziniyor. Modern alışveriş merkezleri de şehrin birçok yerinde alışverişe doymak isteyenleri bekliyor.
İstanbul'da Gezilecek Yerler
Topkapı Sarayı
1460 yıllarında İstanbul’un fethi sonrası Fatih Sultan Mehmet Han’ın isteği üzerine yapımına başlanmıştır. İnşası 18 yıl süren Topkapı Sarayı, 1478 yılında tamamlanmıştır. Marmara Denizi, İstanbul Boğazı ve Haliç arasında kalan İstanbul’un en tarihi bölgesinde konumlanmıştır. Fatih Sultan Mehmet Han’dan Sultan Abdulmecid’e kadar Osmanlı İmparatorluğu’nun eğitim, sanat ve idare merkezi olmuştur.Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nde 4 yüzyıl boyunca yönetim merkezi olan Topkapı Sarayı’nda gezinmek için İstanbul uçak bileti alın.
Ayasofya Camii
Ayasofya kelime anlamı olarak eski Yunan dilinde Kutsal Bilgelik anlamı gelmektedir. Ayasofya ilk olarak M.Ö 660 ve M.S 73 yıllarında Yunanların olduğu Byzantium şehrinde ve bugünkü yerinde dini yapı olarak yer almıştır. Daha sonları ise Roma İmparatoru Büyük Konstantin isteği üzerine 325 yılında ahşap bir şekilde inşa edilmiştir. Bizans İmparatoru Justinianos döneminde Anthemios ve Miletus tarafından restore edilmiştir. 1453 yılında İstanbul’u fethi sonrası Ayasofya camiye çevrilmiştir. 1935 yılında ise Mustafa Kemal Atatürk ve Bakanlar Kurulu’nun 24 Kasım 1934 tarih ve 7/1589 sayılı kararıyla Ayasofya müzeye çevrilmiş ve 1985 yılında Ayasofya UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmiştir. Son olarak 10 Temmuz 2020 tarihinde, Danıştay’ın 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından Ayasofya yeniden cami olarak hizmet veriyor.
Sultanahmet Camii
İstanbul deyince akla ilk gelen tarihi mekanların başında gelir Sultanahmet Camii, 17. Yüzyılın en önemli eserlerinden biri olan Camii 1. Ahmet’in isteği üzerine dönemin en tecrübeli ve baş mimarı Mimar Mehmet Ağa'ya yaptırılmıştır. İnşası 7 yıl süren Sultanahmet Camii 1616 yılında açılmıştır. 6 minareli ve içindeki çinilerle süslü duvarları sayesinde zamanında “Mavi Cami” olarak’ta anılmıştır. İstanbul uçak bileti alırken “Mavi Camii” olarak da bilinen Sultanahmet Camii’ne de zaman ayırmayı ajandanıza not edin.
Süleymaniye Camii
İstanbul’a gelenlerin mutlaka görülmesi gereken yerler listesin de yer alan Süleymaniye Camii Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın emriyle 1551-1558 yılları arasında dönemin baş mimarı Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. Yapımı 7 yıl süren Camii 59 milyon akçeye mal olmuştur. Her biri 3 şerefeli ve 75 metre yüksekliğinde 4 minareye sahip olan caminin kubbesi 53 metre yüksekliğindedir.Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan Süleymaniye Camii’ndeki mimari detaylar görenleri adeta büyülüyor.
İstanbul Arkeoloji Müzesi
İstanbul Arkeoloji Müzesi 1 milyonu aşkın tarihi eserle Türkiye’nin en büyük Dünya’nın ise sayılı büyük müzeleri arasındadır. 19. Yüzyılın sonlarına doğru kendisi de ressam ve müzeci olan Osman Hamdi Bey tarafından kurulmuştur. Arkeoloji Müzesi; Arkeoloji, Eski Şark Eserleri ve Çinili Köşk olmak üzere üç bölümden oluşuyor.
Yerebatan Sarnıcı
Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından 527-565 yaptırılmış bu büyük yeraltı sarnıcı, suyun içinden yükselen mermer sütunlar nedeniyle halk arasında “Yerebatan Sarayı” olarak adlandırılmıştır. Sarnıcın bulunduğu yerde daha önce bir Bazilika bulunduğundan, Bazilika Sarnıcı olarak da anılır. 140 metre uzunluğunda, 70 metre genişliğinde bir alanı kaplayan yapı 9,800 m2 alanı kaplamaktadır. 52 basamaklı bir taş merdiven yardımı ile inilen bu sarnı. Aynı zamanda 100.000 ton su depolama kapasitesine sahiptir. İçeresinde bulunan 336 sutün ile sayısız bir görünüme sahiptir. Şehrin su ihtiyacının karşılanması için 532 senesinde yaptırılan Yerebatan Sarnıcı’ndaki Medusa Başları büyük ilgi uyandırıyor. İstanbul uçak bileti ile bu sihre ortak olun.
Kız Kulesi
Çeşitli rivayetlere konu olan, İstanbul Boğazı’nın incisi Kız Kulesi İstanbul’un sembol yapılarından biri haline gelmiştir. M.Ö 24 yıllarına kadar tarihi geçmişi olan Kule İstanbul Boğazı’nın Marmara Denizi ile birleştiği yerde küçük bir adacık üzerine kurulmuştur. Yunan döneminde bilinmeyen bir mezara ev sahipliği yapan bu adacık, Bizans döneminde inşa edilen ek bina ile gümrük istasyonu olarak kullanılmıştır. Osmanlı döneminde ise savunma kalesinden, sürgün istasyonuna kadar bir çok alanda kullanılmıştır. Hakkında birçok efsane olan Kız Kulesi’ne ulaşmak için İstanbul uçak bileti ve Salacak’tan hareket eden teknelerden yardım alabilirsiniz.
Galata Kulesi
Bizanslılar Dönemi’nde 528 yılında yaptırılan Galata Kulesi 70 metre yüksekliğe sahip.Galata Kulesi’ne adına veren tarihi semt Galata; İstanbul İli, Fatih İlçesi sınırları içinde bulunan Karaköy semtine komşudur. Anadolu Yakası’ndaki Kadıköy İlçesi’nden bindiğiniz vapur ile direk Karaköy’e gelebileceğiniz gibi, Eminönü semtine ulaşıp kısa bir yürüyüşle önce Karaköy, ardından da Galata semtine varabilirsiniz.Eğer Taksim’den kuleye gitmek istiyorsanız sözlerimizin başında da belirttiğimiz gibi İstiklal Caddesi’ni sonuna kadar yürüyüp; Galip Dede Caddesi’ni takiben bu tarihi yapaya ulaşabilirsiniz. İstanbul uçak bileti ile kulenin manzarasına doyun.
Rumeli Hisarı
Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul Boğazı’ndan geçen gemileri kontrol etmek amacıyla 1452 yılında yapılmıştır. İstanbul’un Fethinden sonra önemini kaybetmiş devlet hapisanesi olarak kullanılmıştır. 1746 yılında çıkan yangınla büyük bir hasar görüp dönemin Padişahı III. Selim tarafından tamir ettirilmiştir. Daha sonraları önemini kaybeden yapı Cumhuriyet dönemi ile birlikte 1953 yılında restorasyon çalışmaları başlatılmış ve 1968 yılında müze olarak tekrardan açılmıştır. İstanbul’u fetih çalışmaları sırasında 1452’de inşa edilen Rumeli Hisarı günümüzde müze olarak gezilebiliyor. İstanbul uçak bileti sayesinde hisarın kuleleri arasında gezinin.
Miniatürk
60.000 metrekare alan üzerine kurulan Miniatürk, Türkiye’nin çeşitli yapılarının maketlerinin bulunduğu bir müzedir. İstanbul'dan, 51 eser Anadolu'dan, 12 eser ise bugün Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından olmak üzere, toplam 120 sabit eser sergilenmektedir. Anadolu ve Osmanlı coğrafyasında yer alan 134 eserin 1/25 oranında küçültülmüş kopyaları Miniatürk’te meraklısını bekliyor.
Maslak Kasrı
İstanbul İli, Sarıyer İlçesi sınırları içerisinde kalan Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan o “Maslak Kasrı”, dönemin padişahı İkinci Mahmut’un emri ile inşa ettirilmiştir. Sultan Abdülaziz devrinde yapılan tadilat ve eklemeler sonucu ise bugünkü siluetine kavuşan tarihi yapının, İkinci Abdülhamit için hatırası çok büyüktür. İkinci Abdülhamit, akli dengesi bozuk olması nedeni ile tahttan indirilen Beşinci Murat’ın ardından yeni padişah olduğundan Maslak Kasrı’nda haberdar olmuştur.Bu tarihi habere tanıklık eden “Maslak Kasrı”; “Çadır Köşkü”, “Kasr-ı Hümayun”, “Paşalar Dairesi”, “Mabeyn-i Hümayun” ve “Limon Bahçesi” isimli kısımlarda teşkil edilmiştir. Osmanlı mimarisinde alışılagelmiş olan ihtişamın aksine daha gösterişsiz olarak inşa edilen “Maslak Kasrı”, İkinci Abdülhamit tarafından sık sık dinlence ve av mekanı olarak kullanılmıştır.
İstanbul Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Mobil Uygulama
Sık Sorulan Sorular
Korfu-İstanbul uçak bileti nasıl alınır?
Korfu-İstanbul uçuşunu hangi hava yolu firmaları gerçekleştirmektedir?
Taksitle Korfu-İstanbul uçak bileti alabilir miyim?
Korfu-İstanbul uçak bileti almak için yolcu.com güvenilir mi?
Korfu-İstanbul uçak bileti aldım, havalimanına ne zaman gitmeliyim?
Korfu-İstanbul uçak biletimi satın aldıktan sonra ne yapmam gerekir?